14 χρόνια μετά, η Apple φέρνει επιτέλους την εφαρμογή που έλειπε από τα iPad αλλά είχαν τα iPhone

Η Αριθμομηχανή έρχεται επιτέλους χάρις το iOS 18
11 Ιουνίου 2024 01:12
14 χρόνια μετά, η Apple φέρνει επιτέλους την εφαρμογή που έλειπε από τα iPad αλλά είχαν τα iPhone

Ακούγεται ακραίο και μια τεράστια παράλειψη από πλευράς Apple αλλά η εφαρμογή που έλειπε από τα iPad και είχαν όλα αυτά τα χρόνια οι χρήστες των iPhone, επιτέλους έρχεται επίσημα. Ο λόγος για την εφαρμογή της Αριθμομηχανής (Calculator) η οποία θα καταφθάσει στα iPad με το iPadOS 18, το οποίο θα διατεθεί στις υποστηριζόμενες συσκευές τον ερχόμενο χειμώνα.

Οι φήμες οργίαζαν τα τελευταία χρόνια για τον ερχομό του Calculator στο iPad, μιας εφαρμογής που μοιάζει τόσο φυσική στο να υπάρχει σε ένα tablet που ήταν παράξενο πως τόσα χρόνια δεν υλοποιήθηκε, διότι εν τέλει χρειάστηκαν 14 χρόνια από την κυκλοφορία του iPad για να γίνει

Η iPad έκδοση της Αριθμομηχανής όμως θα περιέχει πολλές αποκλειστικές λειτουργίες που βασίζονται κυρίως στην γραφίδα. Με το Apple Pencil λοιπόν, και χάρις τη βοήθεια της Apple Intelligence (της τεχνητής νοημοσύνης της Apple) η Αριθμομηχανή μετατρέπεται σε ένα "ζωντανό τετράδιο" επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων, που σημαίνει ότι μπορείτε να γράψετε με το χέρι σας διάφορες πράξεις από πολλαπλασιασμούς μέχρι και διαφορικές εξισώσεις και να προβάλλει το αποτέλεσμα μόλις γράψετε το "=".