Η Apple βρήκε μία πολύ ταιριαστή ονομασία για την τεχνητή νοημοσύνη της

Θα ανακοινωθεί στο WWDC24
08 Ιουνίου 2024 09:16
Η Apple βρήκε μία πολύ ταιριαστή ονομασία για την τεχνητή νοημοσύνη της

Λίγες μέρες πριν το WWDC24, ο Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε την ονομασία της τεχνητής νοημοσύνης της Apple. Πρακτικά η εταιρία θέλει να επαναπροσδιορίσει τον όρο AI (Artificial Intelligence) ονομάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη της Apple Intelligence.

Ωστόσο μην περιμένετε η Apple να εμβαθύνει τόσο πολύ στην AI όσο οι ανταγωνιστές της. Σύμφωνα με τον Gurman, οι δυνατότητες της AI της Apple θα επικεντρωθούν μόνο σε χαρακτηριστικά που έχουν ευρεία απήχηση στους χρήστες της και θα είναι πιο πρακτικά στην καθημερινή χρήση.

Η Apple Intelligence θα αποτελεί ένα συνδυασμό τεχνολογιών της ίδιας της Apple και της OpenAI. Οι δυνατότητές της θα είναι προαιρετικές για το χρήστη και θα υπάρχει συνδυασμός επεξεργασίας στην ίδια τη συσκευή και στο σύννεφο, με σκοπό την αυξημένη ιδιωτικότητα. Ο Gurman ισχυρίζεται πως η Siri θα μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά εφαρμογές χρησιμοποιώντας την Apple Intelligence. Θα μπορείτε για παράδειγμα να πείτε στη Siri να σας κάνει περίληψη ενός κειμένου ή να τροποποιήσει μία φωτογραφία με συγκεκριμένο τρόπο. Η Apple Intelligence θα ανοίξει και για τους 3rd party developers, αλλά αυτό θα συμβεί την επόμενη χρονιά.