Νέα βίντεο-AI από την Κίνα σόκαρε το internet! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίστε το Vidu μοντέλο
07 Ιουνίου 2024 22:03
Νέα βίντεο-AI από την Κίνα σόκαρε το internet! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέος ανταγωνιστής μόλις έκανε την εμφάνισή του στην αρένα των text-to-video AI μοντέλων. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νεοσύστατη κινεζική εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Shengshu Technology, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua, παρουσίασε το Vidu, ένα υπερσύγχρονο μοντέλο μετατροπής κειμένου σε βίντεο.

Το Vidu παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και μπορεί να παράγει βίντεο ανάλυσης 1080p και διάρκειας έως και 16 δευτερολέπτων. Σύμφωνα με μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό της Shengshu Technology στο εγχώριο social media WeChat, το Vidu σηματοδοτεί την πιο σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία των βίντεο AI μοντέλων από την κυκλοφορία του Sora της OpenAI τον Φεβρουάριο. To Vidu τα πηγαίνει περίφημα με την εξομοίωση των physics του πραγματικού κόσμου, ενώ έχει τρομερή «φαντασία», δημιουργώντας πλάνα από πολλές οπτικές γωνίες, με εξαιρετική χωροχρονική συνοχή.

Η Shengshu Technology ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες του μοντέλου είναι εφάμιλλες των αντίστοιχων διεθνών προτάσεων, τοποθετώντας το Vidu ως ισχυρό ανταγωνιστή στην παγκόσμια σκηνή. Μάλιστα, η κινεζική εταιρία δεν έμεινε μόνο στα λόγια και έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας και μερικά παραδείγματα, τα οποία ομολογουμένως εντυπωσιάζουν. Αυτό αντικατοπτρίζουν και τα πρώτα σχόλια στα social media, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την έκπληξή τους για την αληθοφανή ποιότητα των παραγόμενων βίντεο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια συλλογή με μερικά βίντεο που δημιουργήθηκαν με την Vidu AI:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The home of everything AI 🏡🤖 (@evolving.ai)

Το λανσάρισμα του Vidu υπογραμμίζει τη ραγδαία πρόοδο της Κίνας στην AI τεχνολογία και τη φιλοδοξία της να ηγηθεί στον τομέα αυτό. Πρόκειται για μια ακόμη τεχνολογία, μαζί με το Sora που μπορεί να παράξει βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων, η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε πάρα πολλούς τομείς, από το marketing μέχρι την την ψυχαγωγία. Φυσικά, στα λάθος χέρια αυτές οι τεχνολογίες μπορούν σίγουρα να γίνουν και παρά πολύ επικίνδυνες.