Nokia 3210: Ο θρύλος επιστρέφει στην Ελλάδα

Θα έχει και το φιδάκι!
05 Ιουνίου 2024 09:28
Nokia 3210: Ο θρύλος επιστρέφει στην Ελλάδα

Τα “dumbphones” έχουν κάνει δυναμική επιστροφή τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότεροι προσπαθούν να απεξαρτηθούν από το smartphone τους και επιλέγουν τηλέφωνα με βασικές μόνο λειτουργίες. Η HMD διαθέτει τη μερίδα του λέοντος σε αυτήν την κατηγορία και τώρα, με αφορμή την 25η επέτειο του θρυλικού Nokia 3210, επιστρέφει με ένα 3210 για το σήμερα. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

"Στην επέτειο των 25 χρόνων από την αρχική του κυκλοφορία, το θρυλικό κινητό τηλέφωνο Nokia 3210, που καθόρισε μία ολόκληρη γενιά, επιστρέφει από την Human Mobile Devices (HMD), την ευρωπαϊκή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που φημίζεται για την καινοτομία της. Η HMD είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των τηλεφώνων Nokia και συγκεκριμένα του Nokia 3210 που προσφέρεται σε χρώματα Scuba Blue και Grunge Black.

Οι άνθρωποι αναζητούν την επιστροφή σε απλούστερες εποχές και αυτός είναι ο λόγος που τα "dumbphones" κάνουν την επανεμφάνισή τους. Το 2023 η Human Mobile Devices (HMD) είδε τις πωλήσεις του εμβληματικού κινητού τηλεφώνου Nokia 2660 Flip να διπλασιάζονται και η HMD αναμένει περαιτέρω αύξηση της αγοράς κινητών τηλεφώνων το 2024.

Οι συσκευές προσφέρουν μια λύση για ψηφιακή αποτοξίνωση σε έναν κόσμο όπου σχεδόν τέσσερις στους δέκα (38%) ανθρώπους ηλικίας 16-24 ετών ανησυχούν ότι περνούν πολύ χρόνο στο smartphone τους.

Ο Lars Silberbauer, CMO της Human Mobile Devices (HMD), σχολιάζει: «Το Nokia 3210, ένα «πολιτιστικό είδωλο», βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των dumbphones που αυξάνεται συνεχώς, καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να εξισορροπήσουν την χρήση του χρόνου οθόνης με μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Το Nokia 3210 έχει την απλότητα στον πυρήνα του, επιτρέποντας στους καταναλωτές να είναι απόλυτα «παρόντες». Ξεχάστε το dumbphone, αυτό είναι το fun τηλέφωνο του 2024».

Πριν από 25 χρόνια λανσαρίστηκε το Nokia 3210. Έγινε γρήγορα μία τεράστια επιτυχία και συνέδεσε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Το 2024 επιστρέφει, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε μεγάλο βαθμό στην «αποσύνδεση» των ανθρώπων από τις οθόνες τους.

Ο Ben Wood, ιδρυτής του Mobile Phone Museum, σχολιάζει: «Το πρώτο Nokia 3210 έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές πολλών καταναλωτών ως ένα από τα κινητά τηλέφωνα με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Λόγω της ισχυρής κληρονομιάς και του εμβληματικού σχεδιασμού του, το Nokia 3210 είναι το ιδανικό προϊόν για να επαναπροσδιοριστεί στη σύγχρονη εποχή».

«Το Nokia 3210 θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κινητά τηλέφωνα που κατασκεύασε ποτέ η Nokia και αγαπήθηκε από πολλούς για τους οποίους ήταν το πρώτο τους κινητό τηλέφωνο. Αυτή η μοντέρνα εκδοχή ενός κλασικού σχεδίου, όπου στο «ασημένιο» επετειακό έτος του είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου».

Το επαναλανσάρισμα ενός εμβληματικού τηλεφώνου, του Nokia 3210, τροφοδοτεί την αυξανόμενη δημοτικότητα και τη συνεχή αναβίωση των feature phones, καθώς όλο και περισσότεροι νέοι αποσυνδέονται και αγκαλιάζουν το κίνημα της ψηφιακής αποτοξίνωσης.

Και όσον αφορά στο Nokia 3210, όσοι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο και τις ατελείωτες εφαρμογές (είτε για μια μέρα, είτε για ένα Σαββατοκύριακο, είτε επ' αόριστον), μπορούν τώρα να το κάνουν με το διαχρονικό στυλ του τέλους της δεκαετίας του '90, και της αρχής των ‘00s. 

Ανανεωμένο για μια νέα γενιά, το Nokia 3210 διαθέτει κομψό ρετρό σχεδιασμό και έρχεται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα περιμένατε από το αυθεντικό τηλέφωνο. Συμπεριλαμβάνει μία κάμερα 2MP με φλας (και φακό!) και μια μπαταρία 1450 mAh2 μεγάλης διάρκειας που δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ σε στιγμές διασκέδασης το φετινό καλοκαίρι. Επειδή όμως βρισκόμαστε στο 2024, αυτή τη φορά το Nokia 3210 διαθέτει και 4G για κορυφαία ποιότητα κλήσεων.

Όπως στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έτσι και φέτος το Nokia 3210 θα είναι το απαραίτητο lifestyle αξεσουάρ για την περίοδο των φεστιβάλ, και ο κόσμος θα το επιλέξει τόσο για την στιβαρότητα και τη λειτουργικότητά του, όσο και ως μία μοναδική στιλιστική επιλογή.

Η τάση του 2000 συνεχίζει δυναμικά, και προκειμένου να συμβαδίζει με τα τέλη της δεκαετίας του '90 και τις αρχές του 2000, το 3210 διατίθεται σε δύο τολμηρά χρώματα που θυμίζουν την εποχή εκείνη: Scuba Blue και Grunge Black.

Και τέλος... το Nokia 3210 δεν θα ήταν το Nokia 3210 αν δεν είχε το γνωστό σε όλους φιδάκι - οπότε παρέμεινε και αυτό. Ετοιμάστε τους αντίχειρές σας, μοιραστείτε το με όλους τους φίλους σας και δείτε αν μπορείτε να πετύχετε το πιο υψηλό σκορ.

Το Nokia 3210 – με λίγα λόγια:

Σχεδιασμός: Ρετρό σχεδιασμός του 1999 για μια νοσταλγική εμπειρία

Πανίσχυρο: Μπαταρία υψηλής διαρκείας 1450 mAh2 που κρατάει για μέρες με έως και εννιάμιση ώρες ομιλίας

Ρετρό παιχνίδι: Περιλαμβάνει το γνωστό σε όλους φιδάκι – για να πετύχετε νέο υψηλό σκορ

Κάμερα: Τραβήξτε φωτογραφίες με στυλ με κάμερα 2MP

Λεπτομέρειες: Διαθέτει και flash

Και το καλύτερο; Θα το βρείτε διαθέσιμο για αγορά στο επίσημο δίκτυο καταστημάτων."

Tags: