Η Ελλάδα στα κορυφαία “Instagramικά“ σημεία του κόσμου - Ποια η θέση της παγκοσμίως

Ανάμεσα στους πιο καυτούς προορισμούς βάσει Instagram είναι και ένα νησί στη Ελλάδα!
03 Ιουνίου 2024 23:27
Η Ελλάδα στα κορυφαία “Instagramικά“ σημεία του κόσμου - Ποια η θέση της παγκοσμίως

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά και οι καλοκαιρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί παίρνουν φωτιά όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει απότομα. Τα social media έχουν γίνει πλέον ένα ξεχωριστό μέσο προώθησης διαφόρων προορισμών ανά την υφήλιο και το πιο Instagramικό -θα λέγαμε λαϊκά- μέρος του κόσμου ανήκει στην Ελλάδα! Και τι σημαίνει "Instagramικό"; Ένα μέρος όπου υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια αναρτήσεις πάνω στην "τοποθεσία" του (location) και που αν πατήσει κανείς πάνω του θα δει influencers και απλούς χρήστες να έχουν φωτογραφίσει αμέτρητες φορές το μέρος αυτό. 

Βάσει των στοιχείων του World of Statistics που αντλεί μέσα από το Instagram, το μέρος αυτό είναι το νησί της Σαντορίνης, το οποίο αναδεικνύεται ως ο πιο πολυφωτογραφημένος προορισμός και ο πιο "καυτός" για τους χρήστες του Instagram

Το αξιοσημείωτο είναι πως η Σαντορίνη, με το μαγικό ηλιοβασίλεμα στην Οία όπου χιλιάδες επισκέπτες το φωτογραφίζουν καθημερινά και περιμένουν υπομονετικά για αυτό, αφήνει πίσω της διάσημα μέρη του κόσμου όπως τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, το Κολοσσαίο στην Ρώμη, και την Times Square στη Νέα Υόρκη. 

  1. Σαντορίνη - Ελλάδα
  2. Πύργος του Άιφελ - Γαλλία
  3. Κολοσσαίο - Ιταλία
  4. Μπουρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa) - ΗΑΕ
  5. Πλατεία Τάιμς (Times Square) - ΗΠA
  6. Διασταύρωση Σιμπούγια (Shibuya sukuranburu kōsaten) - Ιαπωνία
  7. Μπιγκ Μπεν - Βρετανία
  8. Γαλάζια Λίμνη -  Ισλανδία
  9. Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή - Βραζιλία
  10. Νήσοι Πι Πι  - Ταϊλάνδη