Ανακοινώθηκε το ROG Ally X από την ASUS και είναι πανίσχυρο!

Έρχεται σε μαύρο χρώμα και αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο ROG
03 Ιουνίου 2024 10:32
Ανακοινώθηκε το ROG Ally X από την ASUS και είναι πανίσχυρο!

Η ASUS αποκάλυψε τη νέα φορητή PC gaming συσκευή της που έχει την ονομασία ROG Ally X. Ύστερα από τα teasers με τη συσκευή που είδαμε τον περασμένο μήνα, η εταιρία επέστρεψε στο Computex 2024 και έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, ενώ επιβεβαίωσε ότι τα pre-orders άνοιξαν ήδη.

Το ASUS ROG Ally X έρχεται σε μαύρο χρώμα αντί για λευκό που είδαμε στο προηγούμενο ROG, με βελτιωμένη απόδοση, καλύτερη μπαταρία, περισσότερη μνήμη RAM, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και 3 μήνες Xbox Game Pass (για όσους κάνουν προ-αγορά).

Το ROG Ally X έχει 1TB PCIe NVMe SSD στο εσωτερικό του, ενώ υπάρχει και θύρα για microSD κάρτα. Επίσης, εδώ έχουμε μία μπαταρία στα 80Wh αντί για τα 40Wh του πρώτου ROG και η εταιρία υποστηρίζει ότι ανάλογα την περίσταση, η συσκευή θα μπορεί να παραμείνει «ζωντανή» για διπλάσιο χρόνο.

Όσον αφορά τη μνήμη RAM αυτή ανέρχεται στα 24GB 7500MHz LPDDR5, ενώ και η ψύξη έχει γίνει καλύτερη με αναβαθμισμένο airflow κατά 10%. Το D-pad έχει δει αρκετή βελτίωση, τα joysticks το ίδιο, ενώ το σχήμα της συσκευής είναι πιο στρογγυλεμένο (curved) για καλύτερο κράτημα.

Αυτή τη φορά θα βρείτε δύο υποδοχές USB-C, η μία από τις δύο είναι Thunderbolt 4 και η άλλη USB 3.2 Gen 2. Το πιο σημαντικό μέρος του προιόντος θα λέγαμε ότι είναι το chip του. Φέτος, έχουμε τον Ryzen Z1 Extreme μία 7 ιντσών IPS LCD οθόνη που είναι σε 1080P ανάλυση και υποστηρίζει και 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης με AMD FreeSync Premium. Τα ηχεία είναι τα ίδια σε σχέση με το πρώτο ROG, καθώς και η ασύρματη συνδεσιμότητα.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο κουτί θα βρείτε ένα 65W φορτιστή, με το ROG Ally X να τρέχει με το νέο ASUS Armoury Crate SE που είναι προφανώς με  Windows 11 Home. Το ASUS ROG Ally X έχει τιμή τα 799 δολάρια στην Αμερική και όσοι το προ παραγγείλουν θα λάβουν και 3 μήνες συνδρομή στο Xbox Game Pass.

Tags: