Facebook: Το μέλλον της πλατφόρμας είναι οι νεαροί χρήστες

Αλλάζει στρατηγική
01 Ιουνίου 2024 09:33
Facebook: Το μέλλον της πλατφόρμας είναι οι νεαροί χρήστες

Όλοι γνωρίζουν πως το Facebook χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με εφήβους και νεαρούς ενήλικους να προτιμούν άλλες εφαρμογές όπως το Instagram και το TikTok. Η Meta όμως θέλει να το αλλάξει αυτό και έτσι θα αναπροσαρμόσει την πλατφόρμα του Facebook για να γίνει πιο ελκυστική στις νεαρές ηλικίες.

Ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison, ανακοίνωσε πως το Facebook θα αλλάξει για να επικεντρωθεί στους νεαρούς ενήλικους περισσότερο από άλλους χρήστες.

Το Facebook είναι για όλους, αλλά για να μπορέσουμε να χτίσουμε την επόμενη γενιά καταναλωτών social media, πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές με τους νεαρούς ενήλικους στο μυαλό μας.

Ο Zuckerberg προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να κάνει το Facebook πόλο έλξης των νεαρών χρηστών, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή θα παίξει η μετάβαση του αλγόριθμου του Facebook, όπου αντί να δείχνει posts από φίλους, θα επικεντρωθεί στην ανακάλυψη νέου περιεχομένου. Καίριο ρόλο σε αυτό θα παίξει η ανάπτυξη της AI, η οποία ήδη έχει βελτιώσει τις προτάσεις των Reels και των Posts του Instagram.

Ο χρόνος θα δείξει πόσο επιτυχημένη θα είναι αυτή η μετάβαση. Παρόλο που ο Alison λέει πως το Facebook σημειώνει ανάπτυξη στη χρήση της εφαρμογής από νεαρούς χρήστες σε ΗΠΑ και Καναδά εδώ και πέντε τρίμηνα, οι 40 εκατομμύρια ημερησίως ενεργοί νεαροί χρήστες είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό από το σύνολο των 205 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή μόνο το Φεβρουάριο.