Πεντάχρονος φόρεσε το βιονικό χέρι του Iron Man (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Άλλαξε η ζωή του
26 Μαΐου 2024 11:53
Πεντάχρονος φόρεσε το βιονικό χέρι του Iron Man (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο πεντάχρονος Jordan είναι ο μικρότερος λήπτης βιονικού χεριού υπερήρωα στον κόσμο. Ο Jordan, ο οποίος δεν έχει το αριστερό του χέρι, πήρε μία “άμεση τόνωση αυτοπεποίθησης” σύμφωνα με τη μητέρα του, όταν φόρεσε το βιονικό χέρι του Iron Man. Το προσθετικό χέρι είναι 3D-printed και παράγεται από την Open Bionics στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως μαμά θες απλά το παιδί σου να είναι χαρούμενο και είναι γενικά χαρούμενος και ανθεκτικός, αλλά μετά το Hero Arm βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου και έλαμπε.

Η εταιρία έχει προσαρμόσει προσθετικά Hero Arms σε Ουκρανία, Γερμανία και Αυστραλία. Η μητέρα του Jordan ακολουθούσε την εταιρία στο Facebook και επικοινώνησε μαζί τους όταν είδε πως άνοιξαν μία κλινική στη Νέα Υόρκη.

Αρχικά μάς είπαν πως είναι πολύ μικρός αλλά τους πείσαμε να μας δούνε και τελικά τα καταφέραμε. Το Hero Arm τον κάνει να νιώθει πως είναι υπερήρωας και έχει κόλλημα με τους υπερήρωες. Ήθελε να τρέξει στο σχολείο να το δείξει στους φίλους και δασκάλους του. Δε θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος.

Ο Jordan είχε χρησιμοποιήσει ακόμα ένα προσθετικό χέρι στο παρελθόν αλλά είχε απογοητευτεί με την έλλειψη λειτουργικότητάς του. Τώρα, με το Hero Arm, μπορεί να πιάνει τις λαβές του σκούτερ του και να πάει μια βόλτα.

Είναι τόσο ενθουσιασμένος που μπορεί να ελέγχει τα δάχτυλά του και να πιάνει αντικείμενα και με τα δύο του χέρια.

Το Hero Arm χρησιμοποιεί αισθητήρες που ανιχνεύουν τις συσπάσεις των μυών και τις μετατρέπουν σε κινήσεις. Τα περισσότερα παιδιά που χρησιμοποιούν Hero Arms είναι από 7 ετών και άνω, αλλά η ανάπτυξη και η ευφυία του Jordan, έκανε εφικτή την τοποθέτηση και την εκμάθηση της λειτουργίας του προσθετικού χεριού νωρίτερα.

Η Open Bionics ισχυρίζεται πως είναι η μόνη εταιρία στον κόσμο που κατασκευάζει πολλαπλών αρθρώσεων προσθετικά χέρια που είναι αρκετά μικρά και ελαφριά για παιδιά. Είναι επίσης η μόνη εταιρία που μπορεί να παράγει βιονικά χέρια από το σύμπαν της Marvel, του Star Wars και της Disney, χάρη σε μία συνεργασία με την The Walt Disney Company.