Το Twitch θα δώσει νέες επιλογές στους χρήστες για το επίμαχο περιεχόμενο

Για να φέρουν την εμπειρία στα μέτρα τους
22 Μαΐου 2024 18:07
Το Twitch θα δώσει νέες επιλογές στους χρήστες για το επίμαχο περιεχόμενο

Το Twitch, η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, μόλις έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να δώσει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες για το περιεχόμενο που βλέπουν.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα αποκτήσει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν μαζικά το περιεχόμενο που θεωρούν ενοχλητικό. Το χαρακτηριστικό θα βασίζεται στις ετικέτες ταξινόμησης περιεχομένου που εισήχθησαν πέρυσι, επιτρέποντας στους streamers να επισημαίνουν τις μεταδόσεις τους για τη συμπερίληψη σεξουαλικού περιεχομένου, χρήσης ουσιών, τυχερών παιχνιδιών, κ.α.

Επιτέλους, λοιπόν, οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόζουν την εμπειρία τους, κρύβοντας εντελώς streams ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν και τη δυνατότητα απλά να θολώνουν τις μικρογραφίες των streams που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο. Αυτές οι αλλαγές έχουν ως στόχο να παρέχουν μια πιο εξατομικευμένη και άνετη εμπειρία περιήγησης για το ποικίλο κοινό του Twitch.

Στην επίσημη ανακοίνωση στο blog του Twitch, ο Jeremy Forrester, αντιπρόεδρος της πλατφόρμας και υπεύθυνος για τα προϊόντα της κοινότητας, εξήγησε:

«Στόχος μας με αυτές τις αλλαγές είναι να σας διευκολύνουμε να έχετε μια εμπειρία στο Twitch που να σας ταιριάζει και να επιλέγετε τις κοινότητες στις οποίες θέλετε να συμμετέχετε. Αναγνωρίζουμε ότι οι προτιμήσεις προβολής του καθενός διαφέρουν και θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στο τι συναντάτε όταν έρχεστε στο Twitch».

Ο Forrester υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ακριβούς επισήμανσης του περιεχομένου από τους streamers, σημειώνοντας ότι το Twitch θα επιβάλλει τη χρήση tags όπου είναι απαραίτητο.

Για την ιστορία, αυτή η ενημέρωση έρχεται μετά τα πολλά παράπονα του κόσμου σχετικά με τη φύση του περιεχομένου που έχει επιτραπεί τα τελευταία χρόνια στο Twitch. Η πλατφόρμα αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις όσον αφορά τον ορισμό και τον έλεγχο του «σεξουαλικού περιεχομένου», γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας για τα streams αυτά. Επιπλέον, οι ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο τυχερών παιχνιδιών οδήγησαν σε αντίστοιχα μεγάλες αλλαγές πολιτικής το 2022.

Tags: