iPad Pro: Πόσο εύκολα σπάει η πιο λεπτή συσκευή στην ιστορία της Apple;

Έχουμε την πρώτη δοκιμή
19 Μαΐου 2024 12:24
iPad Pro: Πόσο εύκολα σπάει η πιο λεπτή συσκευή στην ιστορία της Apple;

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το νέο iPad Pro, το οποίο είναι μάλιστα η λεπτότερη συσκευή που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρία. Συγκεκριμένα, το πάχος του είναι μόλις 5,1 χιλιοστά! Αυτό σημαίνει πως είναι λεπτότερο ακόμη και από το iPod Touch Nano, το οποίο είχε πάχος 5.4 χιλιοστά.

Αναμενόμενα, από τη στιγμή που η Apple αποκάλυψε αυτή την πληροφορία, πολλοί αναρωτήθηκαν πόσο στιβαρή θα είναι εν τέλει η συσκευή, αφού ένα μεγάλων διαστάσεων tablet με οθόνη 13 ιντσών και πάχος μόλις 5 χιλιοστά στην θεωρία ακούγεται τρομακτικά εύθραυστο. Τώρα, ο γνωστός YouTuber ‘JerryRigEverything’ που ειδικεύεται σε τεστ αντοχής smarthpones και προϊόντων τεχνολογίας γενικότερα, αποφάσισε να δείξει στην πράξη ποια είναι τα όρια της συσκευής.

Πως τα πήγε, λοιπόν, το νέο iPad Pro; Παραδόξως παρά πολύ καλά! Η συσκευή της Apple, παρόλο που είναι εξαιρετικά λεπτή, κατάφερε να επιβιώσει το οριζόντιο bend test. Όση δύναμη και αν έβαλε ο YouTuber, η συσκευή δεν έσπασε, εντυπωσιάζοντας τον JerryRigEverything που τόνισε:

Όταν κάμπτεται από πίσω, η απάντηση είναι ότι αντέχει εκπληκτικά καλά, έχει σχεδόν ύποπτα επίπεδα δομικής ακεραιότητας.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν κύλισαν το ίδιο ομαλά στην κάθετη bend δοκιμή. Εκεί ο YouTuber κατάφερε να καταστρέψει τη συσκευή με τα χέρια του, όταν έβαλε αρκετή δύναμη. Η αχίλλειος πτέρνα ήταν η USB-C θύρα, μιας και εκεί το μέταλλο ήταν λεπτότερο. Μάλιστα, το πλαίσιο της θύρας φόρτισης ήταν αυτό που οδήγησε και στο σπάσιμο της οθόνης όταν η συσκευή ξεκίνησε να λυγάει.

Όπως και να ‘χει όμως, τα αποτελέσματα είναι σε γενικές γραμμές υπέρ του iPad Pro. Η συσκευή έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά σε καμία περίπτωση δε σπάει τόσο εύκολα όσο θα φανταζόταν κανείς στο άκουσμα των 5,1 χιλιοστών.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: