H Apple θα φέρει την πιο γνωστή AI στα iPhone με το iOS 18

Έρχεται το ChatGPT στο iPhone;
12 Μαΐου 2024 11:51
H Apple θα φέρει την πιο γνωστή AI στα iPhone με το iOS 18

Τους τελευταίους μήνες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα ρεπορτάζ που αφορούν το iOS 18. Πολλοί λένε ότι θα είναι το μεγαλύτερο update που έχουν δει τα iPhone τα τελευταία χρόνια, με την Apple να προσθέτει πολλές νέες AI λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Τώρα, ένα νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι η εταιρία είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις με την OpenAI.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε από το GSMarena, η Apple και η OpenAI βρίσκονται στις τελικές διαδικασίες για να συνεργαστούν και να φέρουν το πασίγνωστο ChatGPT στο iOS 18. Η Apple θέλει να φέρει πολλές λειτουργίες της τεχνικής νοημοσύνης στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματός της, για να δώσει στους χρήστες καλύτερες δυνατότητες.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ούτε η Apple, αλλά ούτε η OpenAI βιάζονται για να ανακοινώσουν και επίσημα τη συνεργασία τους, ενώ παλιότερα είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρία του Κουπερτίνο βρίσκεται σε συζητήσεις και με την Google για να φέρει την Gemini AI στο iOS 18.

Επίσης, πρόσφατα έγιναν γνωστές από το AppleInsider ορισμένες AI λειτουργίες που θα προσθέσει η Apple στο iOS 18. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες της Siri, η οποία θα μπορεί πλέον να αναλύει και να δίνει στους χρήστες συνόψεις των γραπτών μηνυμάτων που λαμβάνουν, στην εφαρμογή Messages του iPhone τους.

Προς το παρόν αυτά είναι φήμες και ρεπορτάζ, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα μάθουμε αν ισχύουν μέσα στον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC. Μέσα από αυτό το event, η Apple θα παρουσιάσει επίσημα το iOS 18 και θα αποκαλύψει όλες τις δυνατότητές του.

Tags: