Ο Elon Musk τρολάρει την Apple για ένα συγκεκριμένο λόγο

Και φυσικά έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες
12 Μαΐου 2024 09:49
Ο Elon Musk τρολάρει την Apple για ένα συγκεκριμένο λόγο

O Elon Musk που είναι μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής και επικεφαλής στην SpaceX, πήρε τη σκυτάλη μέσα από τον λογαριασμό του στο X για να τρολάρει την Apple. Πιο συγκεκριμένα, ο Musk ανέβασε μία φωτογραφία και είπε την άποψή του με χιουμοριστικό τρόπο για τα MacBook και τις αποφάσεις που έχει πάρει η εταιρία τα τελευταία χρόνια.

Αν θυμάστε, η Apple αφαίρεσε πριν μερικά χρόνια τις απλές θύρες USB από τα MacBook/laptop της, με αποτέλεσμα αν ένας χρήστης θέλει να συνδέσει ένα USB-A να χρειάζεται ένα ειδικό USB stick/dongle που κοστίζει αρκετά χρήματα.

Στη φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω, λοιπόν, βλέπουμε έναν να ρωτάει “μισό λεπτό, πώς μπορώ να συνδέσω αυτό το USB stick σε αυτό το MacBook που κοστίζει 2.000 δολάρια"; Στο άλλο μισό της εικόνας βλέπουμε την “τρολ” γνωστή meme φάτσα του Leonardo DiCaprio να κρατάει το USB dongle της Apple που στην Αμερική κοστίζει 99 δολάρια.

Θέλοντας έτσι να δείξει ότι εάν κάποιος θέλει να συνδέσει απλώς ένα USB στο laptop που έχει ακριβοπληρώσει, τότε θα χρειαστεί να δώσει κι άλλα χρήματα για ένα dongle που θα του προσφέρει περισσότερες θύρες.

Δείτε την εικόνα που έγινε viral και μετράει πάνω από 11 εκατομμύρια προβολές και 193.000 likes:

Το σχόλιο του Musk: Θα χρησιμοποιείς dongles και θα είσαι χαρούμενος

Τα MacBook Pro δε διαθέτουν παραδοσιακές θύρες USB-A ή USB-C. Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ένα MacBook Pro διέθετε θύρα USB-A ή C, καθώς η Apple υιοθέτησε τις θύρες Thunderbolt ως τη δυνατότητα συνδεσιμότητας. Ωστόσο, η σειρά MacBook Pro με τον M3 επεξεργαστή έχει διαθέσιμες τρεις θύρες Thunderbolt 4 που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θύρες USB 4.