Η OpenAI του ChatGPT ετοιμάζει μια τεράστια ανακοίνωση τη Δευτέρα

Ετοιμάζεται να χαλάσει το πάρτι της Google
10 Μαΐου 2024 18:56
Η OpenAI του ChatGPT ετοιμάζει μια τεράστια ανακοίνωση τη Δευτέρα

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Reuters, η OpenAI, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το πασίγνωστο AI chatbot ChatGPT, ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτή τη Δευτέρα το επόμενο προιόν της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η OpenAI θα χαλάσει κατά κάποιον τρόπο το πάρτι της Google, αφού η ανακοίνωση της θα γίνει μόλις μια ημέρα πριν το ετήσιο συνέδριο I/O του tech κολοσσού που έχει δρομολογηθεί για τις 14 Μαΐου. Μάλιστα και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αφορά άμεσα τη Google, αφού σύμφωνα με δύο έμπιστες πηγές που γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια, η OpenAI θα παρουσίασει τη δική της μηχανή αναζήτησης που θα βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η νέα φήμη συνάδει και με προηγούμενες αναφορές τόσο από το Bloomberg όσο και από το The Information που επίσης υποστήριζαν ότι η OpenAI αναπτύσσει ένα προϊόν βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, ικανό να αναζητά στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η λειτουργία αναζήτησης της OpenAI θα ενσωματωθεί στο ήδη γνωστό σε όλους ChatGPT, ενώ το The Information αναφέρει ότι η υπηρεσία αναζήτησης της OpenAI θα μπορούσε να «υποστηρίζεται εν μέρει από το Bing».

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς ετοιμάζει η OpenAI, αλλά αν οι πληροφορίες ισχύουν, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ μέχρι να μάθουμε επίσημα ποια είναι τα πλάνα της.

Πάντως, η Google φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυριαρχία πάνω στην οποία έχτισε την αυτοκρατορία της απειλείται. Ειδικότερα, το μέσο CNBC είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι ακριβώς αυτές απειλές της αγοράς συζητήθηκαν από τα στελέχη της εταιρίας σε ένα πρόσφατο meeting. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο επικεφαλής του Google Search, Prabhakar Raghavan, είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους:

«Δεν είναι ότι η ζωή θα είναι για πάντα υπέροχη. Αν υπάρχει μια ξεκάθαρη και παρούσα πραγματικότητα στην αγορά, πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, όπως κινούνται πιο γρήγορα οι αθλητές. Οι άνθρωποι έρχονται σε εμάς επειδή μας εμπιστεύονται. Μπορεί να έχουν ένα νέο πράγμα εκεί έξω με το οποίο τους αρέσει να παίζουν, αλλά εξακολουθούν να έρχονται στη Google για να επαληθεύσουν αυτό που βλέπουν εκεί, επειδή είναι έμπιστη πηγή και αυτό γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο σε αυτή την εποχή της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης».