iPad Pro και iPad Air 2024: Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις

Που ανακοινώθηκαν στο Let Loose event της
10 Μαΐου 2024 10:31
iPad Pro και iPad Air 2024: Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις

Η Apple αποκάλυψε τα νέα iPads της κατά τη διάρκεια του Let Loose event της, αλλά πέρα από όλα τα χαρακτηριστικά, ας δούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές ή αναβαθμίσεις αν θέλετε, στα νέα iPad της.

Ξεκινώντας με το νέο iPad Air, προσφέρεται πλέον σε έκδοση των 13 ιντσών και αποτελεί μία φθηνότερη εναλλακτική του iPad Pro, ενώ διαθέτει πλέον και το M2 chip της Apple.

Στο iPad Pro τώρα, έχουμε για πρώτη φορά μία OLED οθόνη. Εντυπωσιακό είναι επίσης το πάχος της συσκευής το οποίο είναι μικρότερο από ποτέ, φτάνοντας τα 5.3mm για το μοντέλο των 11 ιντσών και 5.1mm για το μοντέλο των 13 ιντσών.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση όμως έρχεται στο εσωτερικό του, όπου η Apple ενσωμάτωσε το πανίσχυρο M4 chip. Έρχεται με 10 πυρήνες στην CPU και άλλους δέκα πυρήνες στην GPU, ενώ έχει κατασκευαστεί με αρχιτεκτονική 3nm. Η Apple λέει πως η CPU είναι 50% πιο γρήγορη από αυτή του M2, ενώ σημειώνει πως είναι ένα “εξωφρενικά πανίσχυρο chip για AI”.

Στο νέο Apple Pencil Pro, η εταιρία πρόσθεσε και απτική ανάδραση, καθώς και ένα νέο gesture πίεσης, με το οποίο μπορείτε να πιέσετε το Pencil στα δάχτυλά σας για να ανοίξετε ένα μενού. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε το Pencil στα δάχτυλά σας και να αλλάξετε το στυλ της γραφής. Τέλος, το Apple Pencil Pro υποστηρίζει το Find My για να το βρείτε σε περίπτωση που το χάσετε.

Αναβαθμισμένο έρχεται και το ανασχεδιασμένο Magic Keyboard, το οποίο διαθέτει τώρα μία επιφάνεια αλουμινίου για να ακουμπάει ο καρπός και διαθέτει μεγαλύτερο trackpad το οποίο έχει και αυτό απτική ανάδραση. Η Apple λέει πως η χρήση του “μοιάζει σαν να χρησιμοποιείτε ένα MacBook”.

Μαζί με τα νέα μοντέλα, η Apple ανακοίνωσε πως μειώνει και την τιμή του απλού iPad 10ης γενιάς στα $349, $100 λιγότερα δηλαδή από την προηγούμενη αρχική τιμή των $449.