Τελική τοποθέτηση Intel για τα προβλήματα με τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς

Ξεκαθαρίζει μια και καλή την κατάσταση
08 Μαΐου 2024 23:49
Τελική τοποθέτηση Intel για τα προβλήματα με τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για την απάντηση που είχε δώσει στους κατασκευαστές μητρικών η Intel σχετικά με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι επεξεργαστών 13ης και 14ης γενιάς.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι τα συστήματά τους παρουσιάζουν αστάθεια και συχνά έρχονται αντιμέτωποι με crashes. Αρχικά, ο tech κολοσσός έριξε στους κατασκευαστές μητρικών το μπαλάκι. Συγκεκριμένα, είχε τονίσει πως έχει αρχίσει να δημιουργείται μια άτυπη κόντρα μεταξύ τους, για το ποια εταιρία θα προσφέρει την γρηγορότερη πλατφόρμα. Το αποτέλεσμα ήταν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του BIOS να έχουν πολύ επιθετικές τιμές για να τρέχουν οι CPUs σε υψηλότερες τάσεις.

Παρόλα αυτά, η Intel είχε τονίσει στους συνεργάτες της πως θα διευρύνει και από την μεριά της το θέμα, με στόχο να δώσει μια τελική απάντηση τον Μάιο. Ο Μάιος ήρθε και μαζί του ήρθε και η απάντηση.

Μιλώντας στο HardwareLuxx, η Intel πρακτικά επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρχε θέμα, αφού τόνισε ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν από το BIOS τους το νέο προφίλ "Intel Default Settings", το οποίο έχει αρχίσει να καταφθάνει με ενημερώσεις από τους διάφορους κατασκευαστές.

Η επίσημη τοποθέτησή της σχετικά με το θέμα ακολουθεί παρακάτω:

Αρκετοί κατασκευαστές μητρικών έχουν κυκλοφορήσει BIOS profiles με την ένδειξη 'Intel Baseline Profile'. Ωστόσο, αυτά τα προφίλ δεν είναι τα ίδια με τις συστάσεις 'Intel Default Settings' που η Intel μοιράστηκε πρόσφατα με τους συνεργάτες της σχετικά με τα προβλήματα αστάθειας που αναφέρθηκαν στους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς.

Οι 'Intel Baseline Profile' ρυθμίσεις BIOS φαίνεται να βασίζονται στις οδηγίες παροχής ενέργειας που παρείχε προηγουμένως η Intel στους κατασκευαστές, περιγράφοντας τις διάφορες επιλογές παροχής ενέργειας για τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς K SKU με βάση τις δυνατότητες της κάθε μητρικής.

Η Intel δεν συνιστά στους κατασκευαστές μητρικών πλακετών να χρησιμοποιούν τις 'baseline' ρυθμίσεις παροχής ισχύος σε πλακέτες με δυνατότητες για υψηλότερες τιμές.

Οι συνιστώμενες από την Intel 'Intel Default Settings' είναι ένας συνδυασμός θερμικών χαρακτηριστικών και χαρακτηριστικών παροχής ισχύος μαζί με μια επιλογή πιθανών προφίλ παροχής ισχύος με βάση τις δυνατότητες της κάθε μητρικής κάρτας.

Η Intel συνιστά στους πελάτες να εφαρμόζουν το υψηλότερο προφίλ παροχής ισχύος που είναι συμβατό με κάθε μεμονωμένο σχεδιασμό μητρικής, όπως σημειώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Tags: