Εγκληματίες χρησιμοποιούν τα AirTag της Apple για να κλέψουν οχήματα

Η νέα μάστιγα;
01 Απριλίου 2024 14:33
Εγκληματίες χρησιμοποιούν τα AirTag της Apple για να κλέψουν οχήματα

Κλέφτες στο Μόντρεαλ του Καναδά χρησιμοποιούν τα AirTag της Apple για την κλοπή διάφορων οχημάτων. Το ρεπορτάζ μεταφέρει το NBC5 και το WCAX του Βερμόντ, όπου η αστυνομικοί της περιοχής προειδοποίησαν τους κατοίκους να προσέχουν αν είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τον Καναδά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο κάτοικοι του Μπέρλινγκτον βρήκαν AirTag κρυμμένα στα οχήματά τους μετά από ταξίδι τους. Μάλιστα, ένας άντρας με το όνομα Ethan Yang δήλωσε ότι καθώς ερχόταν από την περιοχή του Καναδά, όπου είχε επισκεφθεί την οικογένειά του, έλαβε μια ειδοποίηση στο iPhone ότι «ταξιδεύει» μαζί του ένα AirTag της Apple.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το iPhone του κατάφερε να εντοπίσει τη συσκευή που ήταν τοποθετημένη από τους κλέφτες στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του. Βλέποντας τις δηλώσεις της αστυνομίας, ο Ryan McLiverty, που είναι αναλυτής στο κέντρο του Βερμόντ δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν κατά καιρούς διάφορα περιστατικά με τα AirTags, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έπαρση.

Πολλοί και διάφοροι εγκληματίες στο Μόντρεαλ χρησιμοποιούν τα εν λόγω γνωστά προϊόντα της Apple για να παρακολουθούν αυτοκίνητα και μόλις τα εντοπίσουν, τα κλέβουν και έπειτα τα πωλούν ή μεταφέρουν και παράνομες ουσίες μαζί την πώλησή τους.

Τι είναι τα AirTags σύμφωνα με την Apple;

Το AirTag είναι ένας πανεύκολος τρόπος να παρακολουθείς τα πράγματά σου. Σύνδεσε ένα στα κλειδιά σου κι ένα άλλο στο σακίδιό σου. Και έτσι απλά, τα βρίσκεις στο app Εύρεση, όπου μπορείς επίσης να παρακολουθείς τις συσκευές Apple και να εντοπίζεις φίλους και συγγενείς.

Το AirTag στέλνει ένα ασφαλές σήμα Bluetooth που μπορεί να εντοπιστεί από κοντινές συσκευές στο δίκτυο της Εύρεσης. Με τη σειρά τους, αυτές οι συσκευές στέλνουν την τοποθεσία του AirTag στο iCloud. Και τότε μπορείς να πας στο app Εύρεση και να το δεις στον χάρτη. Ολόκληρη η διαδικασία είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη για την προστασία του απορρήτου σου. Και καθώς είναι ιδιαίτερα αποδοτική, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή τη χρήση δεδομένων.

Πηγή: MacRumors

Tags: