Xiaomi SU7: Ξεκινούν οι πωλήσεις του αυτοκινήτου της Xiaomi

Εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της
12 Μαρτίου 2024 10:00
Xiaomi SU7: Ξεκινούν οι πωλήσεις του αυτοκινήτου της Xiaomi

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Xiaomi, ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων του ηλεκτρικού SU7 αργότερα μέσα στο μήνα, μπαίνοντας δυναμικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αρχικά οι παραγγελίες αφορούν μόνο την Κίνα και θα εξυπηρετούνται από 59 καταστήματα σε 29 πόλεις.

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα και αναμένεται να γίνει επίσημη σε ένα ειδικό event που θα λάβει χώρα στις 28 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της Xiaomi, είχε ως αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν άμεση άνοδο 7%.

Η Xiaomi θέλει να εκμεταλλευτεί το έντονο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα και να μπει στην πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών στον κόσμο. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 18% στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ενώ το 2023 σημείωσαν άνοδο 21%.

Το SU7 υπόσχεται μία τεχνολογία ηλεκτρικού κινητήρα που θα του προσφέρει ταχύτερη επιτάχυνση από τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla και της Porsche. Η παραγωγή θα βασιστεί στον κρατικό κατασκευαστή BAIC Group και συγκεκριμένα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Πεκίνο που έχει τη δυνατότητα παραγωγής 200.000 οχημάτων το χρόνο.

Η Xiaomi έχει δεσμευτεί να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στον τομέα των οχημάτων μέσα στην επόμενη δεκαετία και σήμερα είναι ένας από τους ελάχιστους νέους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τις Αρχές.