Διέθεσαν δωρεάν βραβευμένο app στο Ελληνικό κράτος

Η γραφειοκρατία το απέρριψε
16 Οκτωβρίου 2015 15:16
Διέθεσαν δωρεάν βραβευμένο app στο Ελληνικό κράτος

Το Acropolis Rock είναι μια εφαρμογή για iOS που απευθύνεται στους τουρίστες. Δημιουργήθηκε από τον Βαγγέλη Πτερνέα και τον Γιώργο Καρακατσιώτη, ιδρυτές της ελληνικής εταιρίας LightBuzz. Η εφαρμογή Acropolis Rock έχει συμπεριληφθεί στις top-20 paid εφαρμογές στο AppStore το 2013, πήρε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, πήρε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx και την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards.

Όπως μας ενημερώνει το News247, η LightBuzz προσπάθησε να την προσφέρει δωρεάν στο ελληνικό κράτος, αυτό όμως με τη γραφειοκρατία και τον παραλογισμό που το διακατέχει, αρνήθηκε. Μάλιστα η εταιρία ήταν διατεθειμένη να αναλάβει και δωρεάν το κόστος συντήρησης 100%. Η επίσημη απάντηση ήταν:

"Σας ενημερώνουμε ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων συγκαταλέγεται και η δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών ξενάγησης (application), η οποία προγραμματίζεται με τη συνεργασία των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, που δεν έγινε αποδεκτή για τους παραπάνω λόγους".

Με λίγα λόγια το ελληνικό κράτος απέρριψε τη βραβευμένη δωρεάν εφαρμογή, επειδή σε λίγα χρόνια έχει σκοπό να δημιουργήσει νέες εφαρμογές, επί πληρωμή φυσικά. Η εφαρμογή πλέον διατίθεται εντελώς δωρεάν για όλους και μπορείτε να τη βρείτε για iOS  εδώ, ενώ όλο το χρονικό της ιστορίας αυτής μπορείτε να το βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιο του Βαγγέλη Πτερνέα.

Tags: