Το πιο φουτουριστικό laptop που είδαμε έχει διάφανη οθόνη

Γνωρίστε το Project Crystal της Lenovo
29 Φεβρουαρίου 2024 11:30
Το πιο φουτουριστικό laptop που είδαμε έχει διάφανη οθόνη

Είναι αυτό το πιο φουτουριστικό laptop που έχουμε δει μέχρι σήμερα; Αυθόρμητα θα πει ο οποιοσδήποτε "ναι" μιας και το Project Crystal της Lenovo μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για το πρώτο laptop του κόσμου με διαφανή οθόνη microLED τεχνολογίας, που όσο φουτουριστικό κι αν σας ακούγεται κάνει αυτό που υπόσχεται με 55% διαφάνεια όταν τα pixel της είναι μαύρα ή απενεργοποιημένα.

Το πάνω μέρος του Project Crystal είτε είναι ανοιχτή είτε κλειστή η οθόνη μοιάζει σαν ένα κοινό κομμάτι γυαλιού με καφετί απόχρωση. Όταν όμως ανοίγει η διάφανη οθόνη του συνήθως έχει φωτεινότητα στα 1.000 nits ενώ μπορεί να φτάσει και τα 3.000nits. Έχει μέγεθος 17.3 ίντσες και μπορείτε να δείτε τι προβάλλει από όλες τις πλευρές, αν και η ανάλυσή της δεν είναι τόσο υψηλή όσο θα περίμενε κανείς. 

Αυτό το concept της Lenovo όμως έχει και κρυμμένες ΑΙ λειτουργίες καθώς διαθέτει αναγνώριση αντικειμένων πίσω από την οθόνη, χάρις σε μια μικρή κάμερα ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του σώματός του, ούτως ώστε να τα ζωντανέψει εντός της. Κάτι που όπως λένε οι ιθύνοντες της Lenovo, θα φανεί χρήσιμο σε σχεδιαστές και καλλιτέχνες. Την ίδια στιγμή και το πληκτρολόγιο του Project Crystal δεν είναι συμβατικό αφού διαθέτει ένα πληκτρολόγιο αφής σε μία μεγάλη touch επιφάνεια. 

Η Lenovo δήλωσε ότι πρόκειται απλά για ένα proof of concept προϊόν και όχι κάτι που σκοπεύει να το κυκλοφορήσει στην αγορά στο άμεσο μέλλον. 

Δείτε το παρακάτω, από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο απεσταλμένος των Unboxholics στην MWC 2024, Αλέξανδρος Καρατζάς

 

Tags: