Δείτε ποια είναι η κατάταξη της κάμερας του iPhone 6s

Κατώτερη αρκετών ναυαρχίδων Android
16 Οκτωβρίου 2015 06:12
Δείτε ποια είναι η κατάταξη της κάμερας του iPhone 6s

Ένα συγκριτικό video μεταξύ των iPhone 6s Plus και Xperia Z5, το οποίο είχαμε αναρτήσει πριν μερικές μέρες, έδειχνε μία υπεροχή της κάμερας του iPhone έναντι της ναυαρχίδας της Sony. Τι γίνεται όμως με το iPhone 6s; Το DxOMark ολοκλήρωσε επιτέλους τις δοκιμές του και παρέδωσε την ανανεωμένη λίστα κορυφαίων καμερών σε smartphones, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 6s, όχι όμως του iPhone 6s Plus.  

Αυτό που διαπίστωσε ήταν πως παρά την αναβάθμιση σε 12MP και τη δυνατότητα καταγραφής 4K video, το iPhone 6s δεν είναι πολύ μακριά από το iPhone 6. Για την ακρίβεια, σκοράρει στην ίδια ακριβώς βαθμολογία, με 82 βαθμούς. Η βαθμολογία αυτή τοποθετεί τη συσκευή πιο κάτω από αρκετές Android ναυαρχίδες, όπως Xperia Z3 Plus, Moto X Style, Galaxy Note 4, LG G4, Nexus 6P και φυσικά τα κορυφαία, Galaxy S6 Edge και Xperia Z5.

Το iPhone 6s φαίνεται πως ανταποκρίνεται καλά στα tests ισορροπίας στην έκθεση, διατηρώντας τις λεπτομέρειες σε κανονικές συνθήκες φωτισμού και έχει ακριβές και γρήγορο autofocus τόσο στην φωτογραφία, όσο και σε video. Στο video μάλιστα, παρά την απουσία OIS, ο A9 επεξεργαστής καταφέρνει να παράγει ένα σχετικά σταθερό αποτέλεσμα, ακόμα και σε 4K καταγραφή.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όμως, η απόδοσή του είναι φτωχή με αρκετό θόρυβο και σκιές στα χρώματα. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση του DxOMark εδώ και εδώ. Αναμένουμε και τη δοκιμή του iPhone 6s Plus με ενδιαφέρον. Φυσικά να μην ξεχνάμε πως το DxOMark είναι ένα benchmarking εργαλείο, με ότι αυτό σημαίνει στην εξαγωγή ολοκληρωμένων απόψεων βασισμένων αποκλειστικά σε benchmarks.