Έρχεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε όλους τους υπολογιστές με NVIDIA κάρτες γραφικών

Πείτε αντίο στο GeForce Experience
22 Φεβρουαρίου 2024 19:23
Έρχεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε όλους τους υπολογιστές με NVIDIA κάρτες γραφικών

Από τη στιγμή που το GeForce Experience πρωτοεμφανίστηκε το 2012, οι drivers των NVIDIA καρτών γραφικών ήταν λίγο μπέρδεμα για πολλούς χρήστες. Άλλες λειτουργίες και χαρακτηριστικά ήταν διαθέσιμα μόνο μέσα από το GeForce Experience, ενώ οι περισσότερες ρυθμίσεις γινόντουσαν μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό λογισμικό, το NVIDIA Control Panel. Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός έρχεται να βάλει τέλος στο μπέρδεμα, ανακοινώνοντας το ολοκαίνουργιο Nvidia app.

Αυτή η νέα εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη σε beta έκδοση και συγχωνεύει όλες τις επιλογές, τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά των Control Panel και GeForce Experience, σε μια, κοινή στέγη. Το UI είναι εντελώς διαφορετικό και έχει σχεδιαστεί με στόχο να κάνει τη ζωή των παικτών όσο πιο εύκολη γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ακούγοντας τα παράπονα της κοινότητας εδώ και χρόνια, το νέο NVIDIA app θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς να είναι απαραίτητο ο χρήστης να κάνει λογαριασμό.

Μια από τις μεγαλύτερες διευκολύνσεις της νέας εφαρμογής αφορά τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών. Φυσικά, η λειτουργία των αυτόματων ρυθμίσεων που προτείνει η NVIDIA υπάρχει και εδώ, αλλά ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να κάνει και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θέλει να επιβάλει μέσω του driver, όπως το V-Sync σε επίπεδο driver, από ένα κοινό μενού.

Το νέο κοινό μενού για τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών και των εφαρμογών:

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συγχώνευσης, κάποια χαρακτηριστικά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη, ενώ κάποια δεν πρόκειται να προστεθούν ποτέ. Για παράδειγμα, η άμεση μετάδοση σε Twitch και YouTube, οι κοινοποιήσεις περιεχομένου σε Facebook και YouTube, καθώς και τα Photo Mode 360 & Stereo captures αποφασίστηκε να καταργηθούν.

Τέλος, η NVIDIA έκανε αλλαγές και στο εξαιρετικά χρήσιμο overlay στατιστικών, το οποίο μπορεί πλέον να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες και να παραμετροποιηθεί, θυμίζοντας αντίστοιχες third-party εφαρμογές, ενώ πρόσθεσε και άλλες νέες δυνατότητες.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση πατώντας εδώ.