Το NBA αλλάζει μια για πάντα τα highlights των αγώνων με την ΑΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η NB-AI παρουσιάστηκε εν μέσω του All Star Weekend 2024
18 Φεβρουαρίου 2024 22:47
Το NBA αλλάζει μια για πάντα τα highlights των αγώνων με την ΑΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο του NBA All-Star Weekend 2024 ο κομισάριος του κορυφαίου μπασκετικού οργανισμού του κόσμου, Adam Silver παρουσίασε μια επαναστατική ΑΙ τεχνολογία που θα ενσωματώσει το NBA στις τηλεοπτικές του μεταδόσεις. 

Ναι, η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλει για τα καλά στον μαγικό κόσμο του NBA και μάλιστα με έναν εντυπωσιακό τρόπο που θα αλλάξει μια για πάντα το πώς οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν τα highlights των αγώνων. Οι υπεύθυνοι του NBA λοιπόν είχαν την ιδέα να μεταμορφώσουν τις ζωντανές μεταδόσεις με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα μετατρέπει τους αγώνες σε... ταινία. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι θα μετατρέπονται τα highlights με κινηματογραφικό τρόπο σε οποιοδήποτε στιλ ταινίας θέλετε εσείς. 

Για την ειδική παρουσίαση ο Adam Silver χρειάστηκε τη βοήθεια του αστεριού-θαύματος του NBA, Victor Wembanyama (Βίκτορ Γουεμπανιάμα). Ο rookie σταρ των San Antonio Spurs ζήτησε από την NB-AI, να του μετατρέψει στο εικαστικό στιλ της πρόσφατης animated ταινίας του Spider-Man μια φάση από έναν αγώνα των Indiana Pacers εναντίον των Utah Jazz. 

Η NB-AI διάβασε και επεξεργάστηκε τα πλάνα σε πραγματικό χρόνο και σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα έκανε... export τη φάση του αγώνα σα να ήταν σκηνοθετημένη όπως το Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Αν και εντυπωσιακό δε ξέρουμε πόσος κόσμος θα προτιμήσει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, αλλά σίγουρα ήταν ένα εντυπωσιακό δείγμα του τι μπορεί να καταφέρει η ΑΙ και να βελτιώσει οπτικά τις αθλητικές μεταδόσεις.

Δείτε το απόσπασμα παρακάτω: