Έκτακτη ενημέρωση για τους υπολογιστές με Nvidia κάρτες γραφικών

Επιλύει το προβλήματα με το stuttering
10 Φεβρουαρίου 2024 20:00
Έκτακτη ενημέρωση για τους υπολογιστές με Nvidia κάρτες γραφικών

Η Nvidia φημίζεται για την ποιότητα των drivers της, με την εταιρία να έχει πρωτοπορήσει στο software, εισάγοντας στον κλάδο εντυπωσιακές τεχνολογίες όπως το DLSS. Οι κυκλοφορίες hotfix ενημερώσεων είναι σχετικά σπάνιες λοιπόν, για τα δεδομένα στα οποία μας έχει συνηθίσει η Nvidia, και πόσο μάλλον οι hotfix ενημερώσεις που διορθώνουν πολλά προβλήματα συγχρόνως.

Παρόλα αυτά, η Nvidia χρειάστηκε μόλις να κυκλοφορήσει το έκτακτο driver update με κωδικό έκδοσης 551.46. Πρόκειται για ένα hotfix που διορθώνει τέσσερα προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι αρκετά σοβαρό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Nvidia ανακάλυψε και διόρθωσε το θέμα που προκαλούσε έντονο micro-stuttering στα παιχνίδια τελευταία, όταν το V-Sync ήταν ενεργοποιημένο. Πρόκειται για μια τεχνολογία που χρησιμοποιούν εκατομμύρια gamers για να αποφύγουν το tearing και να κάνουν την εμπειρία τους πιο ομαλή, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Το συγκεκριμένο hotfix επιλύει και ένα πρόβλημα που έκανε το scrolling ιστοσελίδων στο διαδίκτυο να εμφανίζει και αυτό stuttering σε ορισμένες διατάξεις. Τέλος, διορθώνει και ένα κολλημά που παρατηρούνταν σε ορισμένα Optimus laptops στο Red Dead Redemption 2, ενώ κάνει και πιο σταθερή την εμπειρία στο Immortals of Aveum.

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα, προτείνεται να εγκαταστήσετε το εν λόγω πρόγραμμα οδήγησης πατώντας εδώ. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί πως η Nvidia θεωρεί τους hotfix drivers ως "beta". Τα hotfix updates κυκλοφορούν το συντομότερο δυνατό, παρακάμπτοντας τα περισσότερα κανάλια διασφάλισης ποιότητας και ελέγχου της Nvidia.

Έτσι, σε περίπτωση που δεν ταλαιπωρείστε από κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, ίσως αξίζει να παραμείνετε τους επόμενους κανονικούς Game Ready ή Studio drivers.