OpenAI: Μάθαμε ποιο είναι το επόμενο μεγάλο της βήμα μετά το ChatGPT

Έρχονται οι ‘agents’
09 Φεβρουαρίου 2024 20:50
OpenAI: Μάθαμε ποιο είναι το επόμενο μεγάλο της βήμα μετά το ChatGPT

Το ChatGPT έκανε το ντεμπούτο του λίγο πριν την εκπνοή του 2023, καταφέρνοντας δίχως υπερβολή να αλλάξει τον κόσμο από τότε, αφού έγινε η πρώτη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που είχε απήχηση στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Από τότε η αξία της OpenAI έχει εκτοξευθεί, με την εταιρία να συνεργάζεται με την Microsoft και να κυκλοφορεί τακτικά αναβαθμίσεις για το λογισμικό της, καθώς και ολοκαίνουργια πιο ικανά μοντέλα.

Τώρα, ένα ρεπορτάζ του μέσου The Information έρχεται να αποκαλύψει ποιο είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για την OpenAI. Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή του μέσου που γνωρίζει όσο συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια, η OpenAI εργάζεται στους ‘agents’. Αυτοί οι αυτόνομοι πράκτορες θα μπορούν να καταλάβουν τον έλεγχο του υπολογιστή του χρήστη για να πραγματοποιούν αυτόνομα εργασίες.

Χρησιμοποιώντας τους, οι χρήστες θα μπορούν να αυτοματοποιήσουν ακόμη και σύνθετες διεργασίες, όπως η συλλογή δεδομένων, η δημιουργία δρομολογίων ή το κλείσιμο εισιτηρίων. Η φιλοδοξία είναι πως οι agents θα μπορούν να ολοκληρώνουν τις περισσότερες σύνθετες ή απλές διεργασίες που θα τους αναθέτουν οι χρήστες, είτε για δουλειά είτε για προσωπική χρήση, χωρίς να είναι απαραίτητη η στενή επίβλεψη των δράσεων τους.

Για την ώρα η OpenAI δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση ακόμη και μετά το ρεπορτάζ του The Information και το  αίτημα του Reuters.