iPhone 16: Ακούγεται ότι θα αλλάξει σημαντικά η εμφάνιση των καμερών αλλά πώς;

Μαζί με νέες φήμες για το ειδικό Capture Button
07 Φεβρουαρίου 2024 11:56
iPhone 16: Ακούγεται ότι θα αλλάξει σημαντικά η εμφάνιση των καμερών αλλά πώς;

Οι νεότερες φήμες που ακούγονται για τη σειρά iPhone 16 της Apple αναφέρουν ότι πειραματίζεται έντονα με ένα νέο σχεδιασμό στο πίσω μέρος της συσκευής και πιο συγκεκριμένα αυτό της κάμερας. το οποίο έχει μείνει σχεδόν το ίδιο από την εποχή του iPhone 12 -πέραν της αλλαγής της διάταξης. 

Σύμφωνα με MacRumors, το οποίο απέκτησε πρόσβαση στα νεότερα σχέδια από τα εργοστάσια της Apple, μαθαίνουμε ότι τα iPhone 16 θα έχουν κάθετη διάταξη στις κάμερες, με μία υψωμένη επιφάνεια σε σχήμα χαπιού. Όλο αυτό θυμίζει αρκετά το εξόγκωμα κάμερας των iPhone X και XS. Και το iPhone 12 είχε κάθετη διάταξη στις κάμερες αλλά το εξόγκωμα της κάμερας ήταν τετράγωνο για να φιλοξενεί το flash και το μικρόφωνο. 

Μέσα στο εξογκωμένο "χάπι" της κάμερας υπάρχουν οι δύο αισθητήρες για τις Wide και Ultrawide κάμερες. Μάλιστα, το MacRumors δημιούργησε και μερικά δικά του renders και mockups για να απεικονίσει τις αλλαγές αυτές, οι οποίες πρακτικά επιβεβαιώνουν παλιότερα σχέδια που είχε αποκαλύψει ο leaker Majin Bu

Βέβαια, αυτά όλα είναι πρωτότυπα σχέδια με τα οποία η Apple πειραματίζεται και δεν είναι σίγουρο εάν θα καταλήξει σε αυτά για το τελικό προϊόν. 

Δείτε εικόνες από το πώς θα είναι το iPhone 16

Επιπλέον ειδικό κουμπί στα iPhone 16

Το κουμπί Action που έκανε το ντεμπούτο του στα μοντέλα iPhone 15 φαίνεται πως θα μικρύνει σε μέγεθος στα iPhone 16, ενώ η Apple φαίνεται να έχει απορρίψει την προσθήκη ενός κανονικού capacitive Action κουμπιού. Τουλάχιστον αυτό μαθαίνουμε από τα νεότερα πρωτότυπα σχέδια των iPhone 16, τα οποία λέγεται ότι θα φέρουν ένα δεύτερο ειδικό κουμπί.

Αυτό προς το παρόν το γνωρίζουμε ως Capture button και θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο για την κάμερα, αφού θα προσωμοιώνει το κουμπί μιας κανονικής φωτογραφικής κάμερας, ανάλογα με το πόση δύναμη εφαρμόζεται σε αυτό. 

Tags: