Θα τρομάξετε με το ποσό που έχει βγάλει ο Mark Zuckerberg φέτος – Ξεπέρασε τον Bill Gates

Ράλι για την μετοχή της Meta
02 Φεβρουαρίου 2024 19:10
Θα τρομάξετε με το ποσό που έχει βγάλει ο Mark Zuckerberg φέτος – Ξεπέρασε τον Bill Gates

Η σημερινή ημέρα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου του 2024, έχει πάει πολύ καλά για τον Mark Zuckerberg, τον ιδρυτή και επικεφαλής της Meta, ο οποίος έγινε πλουσιότερος από όσο έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία. Συγκεκριμένα, ο Zuckerberg κατάφερε να ξεπεράσει τον Bill Gates και είναι πλέον ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πλησιάζοντας μάλιστα αρκετά μέχρι και την δεύτερη, αλλά και την τρίτη θέση, όπου βρίσκονται οι Bernard Arnault και Jeff Bezos αντίστοιχα, με περιουσίες των $185 δις.

Αναλυτικότερα, η περιουσία του Zuckerberg εκτοξεύτηκε κατά 27 δισεκατομμύρια δολάρια! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Meta για το τελευταίο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοοκίες της Wall Street και έτσι η μετοχή της εταιρίας αυξήθηκε κατά 20% σήμερα (με τις αγορές να είναι ακόμη ανοιχτές). Η μετοχή της Meta είναι αυτή τη στιγμή στην υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της, με την συνολική αξία του tech κολοσσού να ξεπερνά τα 1.23 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Zuckerberg, η περιουσία του ανέρχεται πλέον σε 169.5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Zuckerberg δεν έχει υπάρξει ποτέ πλουσιότερος και το comeback είναι εντυπωσιακό, καθώς πέρυσι η μετοχή της Meta είχε καταρρεύσει, με το net worth του ίδιου να πέφτει κάτω από τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, το τεράστιο άλμα στην τιμή της μετοχής της εταιρίας δεν είναι τυχαίο, αφού η Meta ανακοίνωσε πως θα παρέχει στους επενδυτές τριμηνιαίο μέρισμα των 50 σεντς ανά μετοχή από εδώ και στο εξής, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο. Με τον Zuckerberg να κατέχει περίπου 350 εκατομμύρια μετοχές, θα παίρνει περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε τριμηνιαία πληρωμή προ φόρων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Παράλληλα, ο κολοσσός αναμένεται να δαπανήσει και 50 δισεκατομμύρια για να αγοράσει πίσω μερικές από τις μετοχές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι με αφορμή την περσυνή κρίση και το δύσκολο οικονομικό κλίμα, η Meta είχε απολύσει περίπου 21 χιλιάδες υπαλλήλους μέσα στο 2023.