Αλλάζει η εγκατάσταση των Windows μετά από 15 χρόνια!

Είχε μείνει πρακτικά ίδια από την εποχή των Windows Vista
29 Ιανουαρίου 2024 14:22
Αλλάζει η εγκατάσταση των Windows μετά από 15 χρόνια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Για πρώτη φορά μετά από 15 σχεδόν χρόνια, η Microsoft ξεκίνησε τώρα μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της εγκατάστασης των Windows που πέρα από πολύ μικρές αλλαγές, πρακτικά είχε μείνει ίδια από την εποχή των Windows Vista.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα έκδοση Preview Build 26040 που είναι διαθέσιμη για τα μέλη του προγράμματος Windows Insider έρχεται με έναν installer που διαθέτει βελτιωμένο και πιο σύγχρονο σχεδιασμό. Η εταιρία μάλιστα στάθηκε στην αλλαγή, τονίζοντας ότι είναι σκόπιμη, με στόχο να προσφέρει ένα πιο καθαρό και σύγχρονο user interface. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συγκριτική εικόνα που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας.

Το νέο UI εγκατάστασης, όπως τονίζεται στο Windows Blog, διατηρεί όλες τις οικείες λειτουργίες από τις προηγούμενες εκδόσεις. Η Microsoft διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λειτουργίες όπως αυτή της ‘καθαρής εγκατάστασης’ του λειτουργικού συστήματος παραμένουν άθικτες.

Φυσικά, για πολλούς χρήστες, η διαδικασία εγκατάστασης είναι κάτι σπάνιο και αν ποτέ χρειαστεί, πλοηγούνται σε αυτή γρήγορα για να φτάσουν στο κύριο λειτουργικό σύστημα. Αυτή η ενημέρωση, λοιπόν, στοχεύει κυρίως στο να κάνει την εμπειρία πιο οικεία στους χρήστες του λειτουργικού συστήματος που ίσως να μην έχουν κάνει format, αλλά έχουν κάνει αναβαθμίσεις της υπάρχουσας εγκατάστασής τους κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προγραμματιστής με το παρατσούκλι NTDEV, γνωστός για το tiny11 project, εξέφρασε την έκπληξή του για αυτή την ενημέρωση στο Χ (πρώην Twitter), υποδηλώνοντας ότι αυτό το νέο περιβάλλον εγκατάστασης μπορεί να είναι προάγγελος της επόμενης μεγάλης έκδοσης των Windows, ενδεχομένως των Windows 12. Βέβαια, παρά τις βελτιώσεις, ορισμένες πτυχές εξακολουθούν να χρίζουν βελτίωσης, αφού για παράδειγμα τα links για βοήθεια που δε λειτουργούν και ο χρήστης πρέπει να τα γράψει χειροκίνητα σε κάποια άλλη συσκευή του.