Τύπος έβαλε στην κατάψυξη τα iPhone 15 Pro και Galaxy S24 Ultra – Δείτε τα αποτελέσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βυθισμένα στο νερό για 6 ώρες!
26 Ιανουαρίου 2024 22:04
Τύπος έβαλε στην κατάψυξη τα iPhone 15 Pro και Galaxy S24 Ultra – Δείτε τα αποτελέσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την κυκλοφορία του Galaxy S24 Ultra που μέχρι στιγμής έχει εντυπωσιάσει με την αντοχή του στις πτώσεις και τα χτυπήματα, το YouTube κανάλι TechDroider αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα ναυαρχίδα της Samsung με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Μαζί με τα iPhone 15 Pro Max και Pixel 8 Pro, βύθισε τις συσκευές σε νερό και τις έβαλε στην κατάψυξη για 6 ολόκληρες ώρες!

Η δοκιμή είχε ως στόχο να αναδείξει την ανθεκτικότητα των συσκευών, προβάλλοντας ιδιαίτερα το νέο σασί από τιτάνιο του Galaxy S24 Ultra και την αντοχή του στη σκόνη και το νερό σύμφωνα με την πιστοποίηση IP68.

Πριν από την απαιτητική δοκιμασία, ο YouTuber επαλήθευσε σχολαστικά τη λειτουργικότητα των θυρών φόρτισης, των ηχείων και των καμερών κάθε τηλεφώνου. Αφού λοιπόν επιβεβαίωσε πως όλα δουλεύουν σωστά από πριν, βύθισε τις συσκευές σε νερό και τις έβαλε να παγώνουν.

Μετά την απόψυξη, εκφράστηκε μια στιγμιαία ανησυχία σχετικά με πιθανή ζημιά στους φακούς της πίσω κάμερας του Galaxy S24 Ultra και του Pixel 8 Pro. Ωστόσο, αυτή η ανησυχία μετριάστηκε γρήγορα, καθώς όλα τα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των ηχείων, των θυρών και των φακών, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν κανονικά μετά τη δοκιμή. Ειδικότερα, το αρχικό θόλωμα που παρατηρήθηκε στα Galaxy S24 Ultra και Pixel 8 Pro έφυγε εντελώς με την πάροδο περισσότερου χρόνου, αφήνοντας τις συσκευές να λειτουργούν κανονικά.

Ναι, όλα τα τηλέφωνα επιβίωσαν χωρίς σημαντικά προβλήματα!

Φυσικά, ενώ η επιβίωση των τηλεφώνων σε αυτές τις συνθήκες είναι αξιοσημείωτη, είναι σημαντικό να επισημανθεί και ένας βασικός περιορισμός που παραμένει. Το πείραμα διεξήχθη σε ελάχιστο βάθος, το οποίο δεν συνυπολογίζει τις προκλήσεις που δημιουργεί η υδροστατική πίεση βαθύτερα. Το Galaxy S24 Ultra, για παράδειγμα, έχει βαθμολογηθεί για αντοχή στο νερό μόνο μέχρι βάθος 1,5 μέτρου. Έτσι, παρόλο που η επιτυχία σε αυτή δοκιμή είναι καθησυχαστική για τους κατόχους και των τριών ναυαρχίδων, το νερό παραμένει εχθρός των smartphones και οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν να το αποφεύγουν.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.