Το iPhone 16 Pro Max θα κάνει μια τεράστια αναβάθμιση στην κάμερα

Νέες πληροφορίες
26 Ιανουαρίου 2024 19:21
Το iPhone 16 Pro Max θα κάνει μια τεράστια αναβάθμιση στην κάμερα

Οι φήμες και οι διαρροές σχετικά με τα πλάνα της Apple για την επόμενη γενιά των iPhone συνεχίζονται, με μια εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή να φέρνει τώρα στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες που αφορούν το iPhone 16 Pro Max.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Digital Chat Station αποκάλυψε στο κινεζικό social media Weibo, πως το επερχόμενο iPhone 16 Pro Max θα κάνει τεράστιο άλμα στην κάμερα και αυτό διότι θα έχει μεγαλύτερο σένσορα, τεχνολογίας αιχμής. Σύμφωνα με την πηγή, η Apple θέλει να επαναπροσδιορίσει το iPhone 16 Pro Max ως το «flagship της φωτογραφίας», αναβαθμίζοντας σημαντικά τις φωτογραφικές και βίντεο ικανότητές του.

Το σύστημα καμερών του επόμενου iPhone θα είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικά προσαρμοσμένο IMX903 αισθητήρα από την Sony των 48 MP. Η βασική του αναβάθμιση είναι πως θα έρχεται με 14-bit ADC (Analog to Digital Converter) για υψηλότερης ακρίβειας μετατροπή των δεδομένων.

Συνοπτικά, η χρήση ενός ADC των 14 bit επιτρέπει μεγαλύτερο βάθος bit για τη μετατροπή δεδομένων. Αυτό το αυξημένο βάθος bit επιτρέπει την ακριβέστερη και λεπτομερέστερη αναπαράσταση του αναλογικού σήματος στην ψηφιακή του μορφή. Όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα βίντεο λοιπόν, το μεγαλύτερο βάθος bit βοηθά στην αποτύπωση ενός ευρύτερου φάσματος χρωματικών τόνων και αποχρώσεων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Πέρα από τον καλύτερο ADC, η κάμερα του iPhone 16 Pro Max θα αναβαθμιστεί και με την DCG (Digital Control Gain) τεχνολογία. Αυτή η τεχνολογία έχει να κάνει με την ενίσχυση του σήματος αφότου έχει μετατραπεί από αναλογικό σε ψηφιακό, εξαλείφοντας πρακτικά τον αχρείαστο θόρυβο από τις εικόνες.

Παράλληλα, ο IMX903 αισθητήρας αυτός καθ΄ αυτός είναι 11% μεγαλύτερος από τον 1/1.28 ιντσών αισθητήρα του iPhone 15 Pro Max. Αγγίζοντας τις 1/1.14 ίντσες, ο νέος αισθητήρας αναμένεται να προσφέρει δραματικά καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η μεγαλύτερή του επιφάνεια πολύ απλά επιτρέπει περισσότερο φως να μπει στον αισθητήρα και συνεισφέρει στο καλύτερο dynamic range.

Φυσικά, όλες οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από την Apple, οπότε σας προτείνουμε να τις λάβετε υπόψη με επιφύλαξη.

Tags: