Δείτε τη στιγμή της ανατίναξης του φουσκωτού διαστημικού θαλάμου της Sierra Space (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο πειράματος
23 Ιανουαρίου 2024 10:19
Δείτε τη στιγμή της ανατίναξης του φουσκωτού διαστημικού θαλάμου της Sierra Space (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Sierra Space αναπτύσσει ένα φουσκωτό θάλαμο διαβίωσης για το διάστημα το οποίο ονομάζεται Large Integrated Flexible Environment (LIFE). Αποτελείται από μαλακά υλικά τα οποία καταλαμβάνουν μικρό χώρο κατά τη μεταφορά τους στο διαστημικό σταθμό και μόλις τοποθετηθούν μπορούν να φουσκωθούν για να αποτελέσουν μία στιβαρή κατασκευή “ισχυρότερη από το ατσάλι”, δημιουργώντας ένα χώρο διαβίωσης για τους αστροναύτες.

Με την υποστήριξη της NASA, η Sierra Space πραγματοποίησε μία δοκιμή αντοχής του LIFE, φουσκώνοντάς το πέρα από τα όρια αντοχής του για να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο καταστρέφεται. Αν περάσει όλα τα tests αντοχής, το LIFE θα μπορεί με ευκολία να φορτωθεί σε κάποιον πύραυλο και μόλις βρεθεί στο διάστημα, να αποτελέσει ένα τριώροφο χώρο διαβίωσης των αστροναυτών. Τοποθετώντας αρκετά LIFE μαζί, θα δημιουργηθεί ένας χώρος διαβίωσης και εργασίας ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στιγμή της καταστροφικής αποτυχίας του LIFE, όταν η πίεση έφτασε τα 77psi, 27% περισσότερη πίεση δηλαδή από τα προτεινόμενα όρια της NASA στα 60.8psi. Αξίζει να σημειωθεί πως το όριο των 60.8psi είναι η μέγιστη πίεση των 15.2psi κανονικής λειτουργίας, πολλαπλασιασμένο επί τέσσερις φορές ως παράγοντας ασφαλείας.