To Galaxy S24 Ultra νικάει με 75% διαφορά το iPhone 15 Pro Max σε αυτό το benchmark

Μια σημαντική νίκη για τη συσκευή της Samsung
22 Ιανουαρίου 2024 08:53
To Galaxy S24 Ultra νικάει με 75% διαφορά το iPhone 15 Pro Max σε αυτό το benchmark

Ακόμη και τόσους μήνες μετά την κυκλοφορία του, το iPhone 15 Pro Max παραμένει ένα από τα ισχυρότερα smartphones της αγοράς, χάρη στον εξαιρετικό A17 Pro επεξεργαστή του. Ωστόσο, φαίνεται πως η ναυαρχίδα της Apple υστερεί αρκετά σε σύγκριση με το Galaxy S24 Ultra όσον αφορά τις ταχύτητες του αποθηκευτικού τους χώρου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έχοντας και τις δύο συσκευές στα χέρια του, ο γνωστός tech YouTuber sakitech αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές τους στο Jazz Disk Bench, μια benchmark εφαρμογή που δοκιμάζει πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει ανάγνωση και εγγραφή αρχείων στον αποθηκευτικό χώρο μια συσκευής. Σε αυτή τη δοκιμή λοιπόν, το Galaxy S24 Ultra ξέφυγε μπροστά με ταχύτητες sequential ανάγνωσης 2,547MB/s. Στην αντίπερα όχθη, το iPhone 15 Pro Max κατάφερε ταχύτητες ανάγνωσης μόλις 1,450MB/s. Η διαφορά είναι παρά πολύ μεγάλη, της τάξεως του 75%.

Περνώντας στις ταχύτητες εγγραφής, το Galaxy S24 Ultra κατάφερε ξανά να εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά όχι με το ίδιο μεγάλη διαφορά. Συγκεκριμένα, σε αυτή τη δοκιμή η ναυρχίδα της Samsung έπιασε ταχύτητες 1,442MB/s, ενώ το iPhone άγγιξε τα 1,257MB/s. Η διαφορά είναι της τάξεως του 15%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις ταχύτητες αυτές καθ’ αυτές, και το latency ήταν μικρότερο στο τηλέφωνο της Samsung, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω benchmark.

Για την ιστορία, το Galaxy S24 Ultra και το iPhone 15 Pro Max χρησιμοποιούν διαφορετικά πρότυπα εσωτερικής μνήμης, με τη ναυαρχίδα της Samsung να βασίζεται στην τεχνολογία UFS, ενώ η Apple χρησιμοποιεί αποθήκευση τύπου NVMe σε όλες τις συσκευές της. Φυσικά, ο ταχύτερος αποθηκευτικός χώρος βοηθά θεωρητικά σε ταχύτερο άνοιγμα των apps, καθώς και σε διάφορες άλλες πρακτικές εφαρμογές, όπως στην ομαλότερη καταγραφή βίντεο πολύ υψηλού bitrate ή αναλύσεων, κ.α.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συγκριτική εικόνα από τις δοκιμές του που ανάρτησε ο YouTuber sakitech: