Δείτε πως ακριβώς δουλεύει το Vision Pro της Apple

Μέσα από τον επίσημο οδηγό της εταιρίας
21 Ιανουαρίου 2024 14:27
Δείτε πως ακριβώς δουλεύει το Vision Pro της Apple

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε ένα άκρως αναλυτικό, επεξηγηματικό βίντεο, για να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά του άκρως αναμενόμενου Vision Pro. Το 10λεπτο αυτό "Guided Tour" καθοδηγείται από την Product Manager του Apple Vision Pro, Allessandra McGinnis, η οποία παρουσιάζει σε έναν νέο χρήστη τις δυνατότητες του Vision Pro, προσφέροντας πληροφορίες για τις διάφορες εφαρμογές και τις λειτουργίες του headset εικονικής και μικτής πραγματικότητας.

Το βίντεο εμβαθύνει σε αρκετές πτυχές του Vision Pro, εξηγώντας πως ακριβώς λειτουργούν χαρακτηριστικά όπως το EyeSight, οι κλήσεις στο FaceTime, το Mindfulness και άλλα. Συγκεκριμένα, η Allessandra εξηγεί αναλυτικά την πρακτική χρήση της συσκευής, επιδεικνύοντας στον χρήστη πως να ανοίγει και να αλληλοεπιδρά με εφαρμογές, πως να αλλάζει το μέγεθος των παραθύρων και πως γίνεται το headset να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με έναν Mac υπολογιστή για μια πιο καθηλωτική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας. Το βίντεο δείχνει επίσης πως το Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν επίγνωση του περιβάλλοντός τους, παρουσιάζοντας τι συμβαίνει αν κάποιος πλησιάσει τον χρήστη όσο έχει το headset στο κεφάλι του.

Πέρα από το προαναφερθέν "Guided Tour", η Apple κυκλοφόρησε επίσης και το "Making Vision Pro". Αυτό το μικρότερο βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό, δίνει μια ματιά στα παρασκήνια της διαδικασίας κατασκευής του Vision Pro. Παρουσιάζει μερικά από τα βήματα για τη δημιουργία του headset, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του υφασμάτινου συστήματος στερέωσης, του τρισδιάστατα διαμορφωμένου πολυστρωματικού γυαλιού και του πλαισίου από κράμα αλουμινίου.

Το Apple Vision Pro, που περιγράφεται ως ο πρώτος χωρικός υπολογιστής της Apple, είναι πλέον διαθέσιμο για προ-παραγγελία, ξεκινώντας από τα 3.499 δολάρια στις ΗΠΑ. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δύο εν λόγω βίντεο μέσα από τους players που ακολουθούν.