Η Apple έχει ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει με το Vision Pro

Αγνόησαν το launch του μερικές πολύ σημαντικές εφαρμογές
20 Ιανουαρίου 2024 14:25
Η Apple έχει ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει με το Vision Pro

Όχι δεν είναι απαραιτήτως η τιμή. Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Apple με το Vision Pro είναι οι διαθέσιμες εφαρμογές, αυτό δηλαδή που εν μέρει καθόρισε και την πορεία των Windows Phone πριν μερικά χρόνια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η επερχόμενη κυκλοφορία του Vision Pro, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Φεβρουαρίου 2024, αντιμετωπίζει μια αξιοσημείωτη πρόκληση, καθώς βασικές streaming πλατφόρμες, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify, έχουν αποφασίσει να μην προσφέρουν ειδικές εφαρμογές για τη συσκευή, τουλάχιστον για αρχή.

Το Netflix, το οποίο ήταν από τους πρώτους που προέβη σε επίσημη τοποθέτηση, ανέφερε ότι ενώ δεν θα υπάρχει ειδική εφαρμογή για το Vision Pro, αλλά οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν streaming περιεχομένου χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, παρόμοια με τον τρόπο που λειτουργεί το Netflix στους Mac υπολογιστές. Το YouTube ακολούθησε το παράδειγμα, δηλώνοντας ότι οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari στο Vision Pro. Το Spotify, επίσης, δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ειδικά για το νέο headset της Apple, αν και δεν έχει αρνηθεί το ενδεχόμενο αυτό να αλλάξει στο μέλλον.

Η απουσία αυτών των δημοφιλών πλατφορμών ως native εφαρμογές είναι αξιοσημείωτη, δεδομένης της διαθεσιμότητάς τους σε ανταγωνιστικές συσκευές όπως τα Meta Quest VR headsets. Αυτό φυσικά αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία των χρηστών, αφού το διαθέσιμο περιεχόμενο είναι το ‘Α και το Ω’, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τη σημαντικότητα των streaming υπηρεσιών στο σημερινό τοπίο της ψυχαγωγίας.

Το Vision Pro της Apple αναμένεται να υποστηρίζει πάντως 3D ταινίες και θα περιλαμβάνει μερικές άλλες πλατφόρμες ως apps, όπως το Apple TV, το Disney Plus και το Amazon Prime Video. Ωστόσο, το κενό που αφήνει η απουσία των YouTube, Netflix και Spotify είναι σημαντικό. Γενικότερα πολλές εταιρίες είναι διστακτικές με την υποστήριξη των VR και AR τεχνολογιών. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το Vision Pro θα καταφέρει να δώσει την άκρως απαραίτητη ώθηση επιτέλους.