Το Instagram θα λέει στα παιδιά να πάνε για ύπνο

Και δεν μπορούν να το απενεργοποιήσουν
19 Ιανουαρίου 2024 09:32
Το Instagram θα λέει στα παιδιά να πάνε για ύπνο

Το Instagram αποκάλυψε το νέο χαρακτηριστικό του που απευθύνεται στα παιδιά και στους εφήβους. Όταν ένας νεαρός χρήστης θα σκρολάρει για πάνω από 10 λεπτά στο Instagram το βράδυ, η εφαρμογή θα τον ειδοποιεί πως πρέπει να κλείσει το app και να πάει για ύπνο. Αυτά τα “Nighttime Nudges” όπως ονομάζονται, θα εμφανίζονται αυτόματα στους λογαριασμούς των εφήβων και δε θα μπορούν να απενεργοποιηθούν.

Η ιδέα πίσω από αυτό το χαρακτηριστικό σύμφωνα με το Instagram, είναι να υπενθυμίσει σε παιδιά τα οποία δε χρησιμοποιούν άλλα χαρακτηριστικά όπως το Take a Break, πως είναι ώρα να κλείσουν την εφαρμογή.

Θέλουμε οι έφηβοι να βγαίνουν από την εφαρμογή και να νιώθουν πως ο χρόνος που πέρασαν σε αυτήν ήταν ουσιώδης και σκόπιμος και ξέρουμε πως ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός στις νεαρές ηλικίες.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό έρχεται ως συμπληρωματικό στα υπόλοιπα που διαθέτει το Instagram για να βοηθήσει τους εφήβους και τους γονείς τους να διαχειριστούν το χρόνο που περνάει το παιδί στην εφαρμογή. Μαζί με το Take a Break το οποίο καλεί το χρήστη να κάνει ένα διάλειμμα από το Instagram, υπάρχει και το Quiet Mode το οποίο σωπαίνει τις ειδοποιήσεις και απαντά αυτόματα σε μηνύματα για να γνωρίζει ο αποστολέας πως δεν είναι διαθέσιμοι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν φυσικά και τα εργαλεία γονικού ελέγχου.