Κι όμως ενδέχεται ένα συγκεκριμένο iPhone 16 Pro μοντέλο να είναι πιο αργό από το προηγούμενο

Νέα φήμη για το επόμενο Pro μοντέλο που αν ισχύει θα αποτελεί “αγκάθι“
17 Ιανουαρίου 2024 17:32
Κι όμως ενδέχεται ένα συγκεκριμένο iPhone 16 Pro μοντέλο να είναι πιο αργό από το προηγούμενο

Ένα "αγκάθι" σε συγκεκριμένο μοντέλο της σειράς iPhone 16 Pro λέγεται ότι θα κάνει την εμφάνισή του σύμφωνα με ρεπορτάζ των Digitimes, που μεταφέρει επίσης το έγκυρο MacRumors, και αφορά το 1TB μοντέλο. 

Τι θα γίνει λοιπόν με τα iPhone 16 Pro 1TB μοντέλα; Αυτό που μεταφέρει το μέσο από δικές του πηγές, είναι πως θα είναι πιο αργά στην απόδοσή τους, λόγω των μειωμένων ταχυτήτων ανάνγωσης και εγγραφής που θα φέρει η μετάβαση από την TLC (Triple Level Cell) NAND flash μνήμη που χρησιμοποιούν τώρα τα iPhone 15 Pro 1TB μοντέλα. Η εν λόγω μνήμη είναι μεν αποδοτικότερη για να διαβάζει τον μεγάλο όγκο δεδομένων χωρίς να κολλάει, αλλά είναι πιο κοστοβόρα για την Apple, η οποία είναι πιθανό να αλλάξει σε Quad-Level Cell (QLC) NAND Flash μνήμη.

Χάρις σε αυτόν τον τύπο μνήμης η Apple θα μπορεί να χωρέσει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο σε μικρότερο χώρο μέσα στο σασί του iPhone 16 Pro και με λιγότερο κόστος, θυσιάζοντας όμως τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που θα είναι πιο αργές. Το MacRumors τονίζει ότι η QLC NAND μπορεί να είναι επίσης λιγότερο ανθεκτική και αξιόπιστη από την TLC NAND μνήμη, αλλά το όποιο μειονέκτημα φέρει η QLC NAND στην ταχύτητα θα μπορούσε να το αντισταθμίσει με μερικά "μαγικά" και βελτιστοποιήσεις στο software της. 

Αν και η Apple λέγεται ότι "εξετάζει ενεργά" το ενδεχόμενο να μεταβεί από την TLC NAND σε QLC NAND, αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμα. Επίσης, η μετάβαση αυτή θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερης χωρητικότητας iPhone Pro μοντέλα όπως ένα iPhone 16 Pro των 2ΤΒ

Όλα αυτά όμως ισχύουν μόνο για το iPhone 16 Pro μοντέλο του 1TB, καθώς τα μοντέλα των 128GB, 256GB και 512GB θα μείνουν όπως έχουν για το εγγύς μέλλον. 

Tags: