Το Shein βρίσκεται υπό έρευνα της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας

Πρόκειται να μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο
17 Ιανουαρίου 2024 10:48
Το Shein βρίσκεται υπό έρευνα της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας άνοιξε επίσημη έρευνα για το online κατάστημα λιανικής Shein, δίνοντας έμφαση στις πρακτικές χειρισμού και διαμοιρασμού δεδομένων. Την έρευνα έφερε στην επιφάνεια η Wall Street Journal, τονίζοντας πως η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο το Shein χειρίζεται πληροφορίες για τους συνεταίρους, τους προμηθευτές και το προσωπικό του στην Κίνα και κατά πόσο μπορεί η εταιρία να προστατέψει αυτού του είδους τα δεδομένα από το να διαρρεύσουν εκτός Κίνας.

Η κινεζική υπηρεσία ενδιαφέρεται επίσης για τον τύπο των δεδομένων που το Shein θα αποκαλύψει στις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς η εταιρία προσπαθεί να μπει στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σχέδια της Shein για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, βρίσκουν πολιτική αντίσταση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η αξία του Shein εκτιμάται στα $66 δισεκατομμύρια και η εταιρία έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στις κινεζικές αρχές για τα σχέδια εισαγωγής στο αμερικανικό χρηματιστήριο από το Νοέμβριο.