Το YouTube θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή όσων βάζουν ακόμη ad-block

Νέο αυστηρό μέτρο
15 Ιανουαρίου 2024 16:59
Το YouTube θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή όσων βάζουν ακόμη ad-block

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Google έχει βάλει στο στόχαστρο του χρήστες του YouTube που χρησιμοποιούν ad block plugins στο πρόγραμμα περιήγησής τους ή άλλες μεθόδους για να αποφύγουν τις διαφημίσεις στην βίντεο πλατφόρμα. Εδώ και καιρό ο αμερικανικός κολοσσός έχει δοκιμάσει διάφορες μεθόδους, ξεκινώντας με ένα αυστηρό μήνυμα πως το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων είναι κατά των κανόνων χρήσης της υπηρεσίας.

Τώρα, όπως μεταφέρει το 9to5Google, η εταιρία ξεκίνησε να δοκιμάζει μια νέα μέθοδο που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Συγκεκριμένα, το YouTube γίνεται σχεδόν μη λειτουργικό αν εντοπίζεται ότι υπάρχει κάτι που μπλοκάρει την αναπαραγωγή των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, η κοινότητα του Reddit ανακάλυψε πως η Google έχει ετοιμάσει ένα μηχανισμό που προσομοιώνει μια εμπειρία αργής σύνδεσης. Έτσι, το φόρτωμα των βίντεο γίνεται εξαιρετικά αργό και η χρήση κάθε πτυχής της πλατφόρμας έχει σημαντικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Το 9to5Google δοκίμασε στην πράξη του ισχυρισμούς και σύμφωνα με την έρευνά του, πράγματι το buffering των βίντεο διαρκούσε υπερβολικά πολύ, τα previews δεν φόρτωναν σχεδόν ποτέ και το theater mode ή το fullscreen mode δεν ενεργοποιούνταν αν δεν γινόταν refresh της καρτέλας.

Κάνοντας βασανιστικά αργή την εμπειρία, η Google φιλοδοξεί να στρέψει περισσότερους χρήστες στο YouTube Premium, το συνδρομητικό της πακέτο που απενεργοποιεί τις διαφημίσεις ή στο να αφαιρέσουν το ad blocker τους. 

Tags: