Και το Discord απολύει ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων του

Τα σφοδρά κύματα απολύσεων συνεχίζονται στην tech και gaming βιομηχανία
11 Ιανουαρίου 2024 21:29
Και το Discord απολύει ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων του

Οι απολύσεις στην tech αλλά και στη gaming βιομηχανία συνεχίζονται και η νεότερη δυσάρεστη είδηση αφορά και τους δύο κλάδους. Ο λόγος για το Discord το οποίο ανακοίνωσε ότι απολύει περί το 17% των υπαλλήλων του σε μια προσπάθεια να "επανέρθει περισσότερη ευελιξία" στην εταιρία. 

Σύμφωνα με το εσωτερικό υπόμνημα της διοίκησης του Discord, το οποίο απέκτησε και δημοσιεύει το The Verge, το σφοδρό αυτό κύμα απόλυσης πρόκειται να επηρεάσει περίπου 170 άτομα από διάφορα τμήματα της εταιρίας. 

Η παραδοχή του CEO της Discord, Jason Citron, αντανακλά πολλούς άλλους CEO τον τελευταίο καιρό οι οποίοι ανέφεραν ότι οι εταιρίες τους μεγάλωσαν πολύ πιο γρήγορα από ότι έπρεπε. Στο μήνυμά του δεν αναφέρει ότι τα οικονομικά της εταιρίας είναι σε δυσμενή θέση αλλά παλεύει ακόμη να βγάλει κέρδος, καθώς και να επαναφέρει την ανάπτυξη που είχε η βάση χρηστών του μετά το peak κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

"Μεγαλώσαμε πολύ γρήγορα και επεκτείναμε το εργατικό δυναμικό μας ακόμη πιο γρήγορα, κάνοντας πενταπλάσια αύξηση από το 2020. Ως αποτέλεσμα, αναλάβαμε περισσότερα projects και γίναμε λιγότερο αποτελεσματικοί στο πως δουλεύουμε", είπε μεταξύ άλλων ο Citron.  

Αυτές οι περικοπές είναι και οι μεγαλύτερες που έχει κάνει μέχρι σήμερα το δημοφιλές app κοινωνικής δικτύωσης, ύστερα από ένα άλλο κύμα απολύσεων τον Αύγουστο στο οποίο έχασαν τις δουλειές τους περίπου το 4% των υπαλλήλων του. 

Το συγκεκριμένο είναι ένα ακόμη κύμα μετά τα σφοδρά που χτύπησαν την Unity Software, την Amazon, την Google και το Twitch, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.