Το πρώτο διαφημιστικό του Apple Vision Pro είναι φόρος τιμής στο πρώτο iPhone

Μια νέα εποχή ξεκινά για την εταιρία
09 Ιανουαρίου 2024 12:27
Το πρώτο διαφημιστικό του Apple Vision Pro είναι φόρος τιμής στο πρώτο iPhone

Πριν μερικές ώρες, όσο η CES 2024, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογία παγκοσμίως, λαμβάνει ακόμη χώρα στις ΗΠΑ, η Apple τράβηξε πάνω της τα βλέμματα, ανακοινώνοντας και επίσημα την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του Apple Vision Pro. Το VR/AR headset του αμερικανικού κολοσσού αναμένεται πλέον να καταφθάσει στις 2 Φεβρουαρίου του 2024, στην τιμή των $3,499, αρχικά μόνο για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple το φουτουριστικό της headset θα ξεκινήσει μια νέα εποχή τόσο για την ίδια όσο και για το "Spatial computing" γενικότερα, όπως το αποκαλεί. Αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει και το πρώτο διαφημιστικό της συσκευής που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Apple παραλληλίζει το ντεμπούτο του Apple Vision Pro με το ντεμπούτο του πρώτου iPhone το 2007, το οποίο άλλαξε τόσο την Apple όσο και την αγορά των κινητών τηλεφώνων και κατ’ επέκταση και τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο διαφημιστικό του Apple Vision Pro είναι φόρος τιμής στο αντίστοιχο πρώτο διαφημιστικό του iPhone. Τότε, στο λεγόμενο ‘Hello’ διαφημιστικό του iPhone, η Apple είχε χρησιμοποιεί πλάνα από διάφορες ταινίες όπου οι χαρακτήρες έλεγαν ‘Hello’, κλείνοντας με μια εισερχόμενη κλήση στο iPhone.

Αντίστοιχα, στο πρώτο διαφημιστικό του Apple Vision Pro χρησιμοποιούνται πλάνα από διάφορες ταινίες, με τους χαρακτήρες να βάζουν αυτή τη φορά γυαλιά ή κράνη. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν πλάνα από ταινίες όπως τα Up!, Ant-Man, Star Wars, Back to the Future, Iron Man, καθώς και από σειρές όπως το Star Trek και ο Μπομπ Σφουγγαράκης. Το βίντεο κλείνει φυσικά με πλάνα από το Vision Pro, με μια κάτοχο να το φορά και να αντικρίζει το UI του να εμφανίζεται μπροστά της.

Και τα δύο εν λόγω διαφημιστικά ακολουθούν παρακάτω.

Το πρώτο διαφημιστικό του Apple Vision Pro:

Το πρώτο διαφημιστικό του πρώτου iPhone: