Αυτό το iPhone αξεσουάρ προσθέτει φυσικό πληκτρολόγιο για να νιώσετε ξανά πως έχουμε 2007

Γνωρίστε το Clicks
05 Ιανουαρίου 2024 12:49
Αυτό το iPhone αξεσουάρ προσθέτει φυσικό πληκτρολόγιο για να νιώσετε ξανά πως έχουμε 2007

Σε μια είδηση που θυμίζει την εποχή πριν από το 2007, όταν τα φυσικά πληκτρολόγια τύπου BlackBerry κυριαρχούσαν στην αγορά των κινητών τηλεφώνων πριν την έλευση του αρχικού iPhone, μόλις αποκαλύφθηκε μια νέα πρωτοποριακή θήκη που φέρνει ξανά στο προσκήνιο ακριβώς αυτό, τα κανονικά πληκτρολόγια!

Αυτό το καινοτόμο iPhone αξεσουάρ παρουσιάστηκε από την Clicks Technology, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Michael Fisher και ο Kevin Michaluk. Όπως μπορείτε να δείτε και από το υλικό που συνοδεύει το άρθρο, η ιδιαίτερη αυτή θήκη ενσωματώνει ένα φυσικό πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος του iPhone, με στόχο να συγχωνεύσει την εμπειρία της απτικής πληκτρολόγησης του παρελθόντος με τη σημερινή τεχνολογία των οθονών αφής.

Η Clicks θήκη συνδέεται στα iPhone χρησιμοποιώντας είτε τη Lightning θύρα είτε τη USB-C των iPhone 15, ανάλογα με το μοντέλο, και υποστηρίζει φόρτιση pass-through, επιτρέποντας δηλαδή κανονικά την φόρτιση του τηλεφώνου κατά τη χρήση του πληκτρολογίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βασίζεται στο Bluetooth και δεν έχει εσωτερική μπαταρία, αντλώντας ενέργεια απευθείας από το τηλέφωνο. Διαθέτει επίσης οπίσθιο φωτισμό για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και περιλαμβάνει συντομεύσεις πληκτρολογίου για λειτουργίες του iOS.

Ένα από τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα της Clicks θήκης είναι ότι σχεδόν διπλασιάζει τον διαθέσιμο χώρο της οθόνης, αφού δεν χρειάζεται να εμφανίζεται το ψηφιακό πληκτρολόγιο κατά την πληκτρολόγηση. Παρά την καινοτόμο ιδέα όμως, η θήκη έχει επίσης και ορισμένους περιορισμούς. Αρχικά, το μέγεθός της μπορεί να κάνει το iPhone να μοιάζει πολύ ογκώδες, σαν τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Παράλληλα, η απουσία ενσωματωμένου μαγνήτη σημαίνει ότι τα MagSafe αξεσουάρ δεν θα κολλάνε καλά, αν και η ασύρματη φόρτιση παραμένει εφικτή.

Η θήκη θα κοστίζει 139 δολάρια για το iPhone 14 Pro και θα γίνει είναι διαθέσιμη από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ μία θήκη για το iPhone 15 Pro αναμένεται στα μέσα του Μαρτίου. Μια έκδοση για το iPhone 15 Pro Max, με τιμή 159 δολάρια, αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για μια συνοδευτική εφαρμογή που θα βελτιώνει τη λειτουργικότητα του πληκτρολογίου ακόμη περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Tags: