"Η Apple προσλαμβάνει μόνο άτομα που απολύει η Tesla"

“Το νεκροταφείο της Tesla” αποκαλεί την Apple ο Elon Musk
11 Οκτωβρίου 2015 08:45

Ο CEO της Tesla, Elon Musk βρίσκεται στη Γερμανία για συνομιλίες με την εκεί κυβέρνηση, σχετικά με το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. Βρήκε όμως χρόνο, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, να σχολιάσει την κίνηση της Apple να προσλαμβάνει μηχανικούς της Tesla στην προσπάθειά της να κατασκευάσει και αυτή ένα αυτοκίνητο. Ο Musk αποκάλυψε πως μόνο αυτοί που έχουν απολυθεί από την Tesla προσλαμβάνονται από την Apple, χαρακτηρίζοντας την Apple το νεκροταφείο της Tesla. “Αν δεν τα καταφέρεις στην Tesla, πας να δουλέψεις στην Apple” δήλωσε.

Στην ερώτηση αν θεωρεί την Apple ως σοβαρό ανταγωνιστή, δήλωσε πως το να κατασκευάσεις ένα αυτοκίνητο δεν είναι τόσο εύκολο όσο να κατασκευάσεις ένα smartphone ή ένα smartwatch.

Είδατε ποτέ ένα Apple Watch;” είπε γελώντας. “Όχι, σοβαρά, είναι καλό που η Apple προχωρά και επενδύει σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο περίπλοκα σε σχέση με τα τηλέφωνα και τα smartwatches. Δεν μπορείς να πας σε ένα προμηθευτή όπως η Foxconn και να πεις «φτιάξε μου ένα αμάξι». Αλλά για την Apple το αυτοκίνητο είναι το επόμενο λογικό βήμα για να προσφέρει μια σημαντική καινοτομία. Ένα νέο Pencil ή μεγαλύτερο iPad μόνο δεν αρκούν”.