Το Twitch αλλάζει οριστικά τους κανόνες για το γυμνό περιεχόμενο

Περιορίζεται το νέο «meta»
04 Ιανουαρίου 2024 09:10
Το Twitch αλλάζει οριστικά τους κανόνες για το γυμνό περιεχόμενο

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το Δεκέμβριο είχε ξεκινήσει μια νέα μόδα στην πασίγνωστη streaming πλατφόρμα Twitch, με δημιουργούς περιεχομένου να εμφανίζονται είτε χωρίς ρούχα είτε φορώντας μόνο τα άκρως απαραίτητα, καλύπτοντας τις ευαίσθητές περιοχές με μαύρες μπάρες μέσα από το streaming λογισμικό τους, για να αφήνεται να εννοηθεί πως είναι γυμνοί.

Αυτό ανάγκασε την πλατφόρμα να αλλάξει τους κανόνες της όχι μία, αλλά δύο φορές, την πρώτη κάνοντας την κατάσταση χειρότερη και την άλλη διατηρώντας το status quo.

Τελικά, αφού οι steamers συνέχιζαν να δοκιμάζουν τα όρια, μιας και δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο το τι επιτρέπεται και τι όχι, το Twitch αποφασίσει να αλλάξει οριστικά τους κανόνες του και να βάλει τέλος στο φαινόμενο. Και επίσημα το Twitch ξεκαθάρισε πως οι steamers δεν επιτρέπεται να είναι γυμνοί ή να αφήνουν να εννοηθεί κάτι τέτοιο.

Αναλυτικότερα, ο νέος αυστηρότερος κανονισμός του Twitch για το γυμνό περιεχόμενο τονίζει:

Δεν επιτρέπουμε στους streamers να είναι πλήρως ή εν μέρει γυμνοί, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης των γεννητικών οργάνων ή των γλουτών τους. Επίσης, δεν επιτρέπουμε στους streamers να υπονοούν ή να υποδηλώνουν ότι είναι πλήρως ή εν μέρει γυμνοί, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της κάλυψης του στήθους ή των γεννητικών οργάνων τους με αντικείμενα ή μαύρες μπαρες. Δεν επιτρέπουμε το ορατό περίγραμμα των γεννητικών οργάνων, ακόμη και όταν είναι καλυμμένα. Η μετάδοση γυμνών ή μερικώς γυμνών ανηλίκων απαγορεύεται πάντα, ανεξαρτήτως πλαισίου.

Για όσους παρουσιάζονται ως γυναίκες, ζητάμε να καλύπτετε τις θηλές σας και να μην εκθέτετε το κάτω στήθος. Το ντεκολτέ δεν υπόκειται σε περιορισμούς, εφόσον πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις κάλυψης και είναι σαφές ότι η streamer φοράει ρούχα.

Για όλες τις streamers, πρέπει να καλύπτετε την περιοχή που εκτείνεται από τους γοφούς σας μέχρι το κάτω μέρος της λεκάνης και των γλουτών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitch δουλεύει παράλληλα και σε μια λειτουργεία που θα θολώνει αυτόματα τα thumbnails των streamers που έχουν δηλώσει ότι η μετάδοσή τους έχει ενήλικο περιεχόμενο.