Όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει premium smartphones – Στην κορυφή η Apple

Περισσότερος κόσμος αγοράζει ακριβές συσκευές για να τις κρατήσει περισσότερο
03 Ιανουαρίου 2024 00:47
Όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει premium smartphones – Στην κορυφή η Apple

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια νέα έρευνα που αναφέρει ότι τα premium και συνάμα πιο ακριβά smartphones είδαν μια αρκετά μεγάλη αύξηση μέσα στο 2023. Φαίνεται ότι περισσότερος κόσμος αγοράζει πλέον πιο ακριβές συσκευές, έτσι ώστε να τις κρατήσει για περισσότερο καιρό.

Η έρευνα έγινε και δημοσιεύτηκε από το Counterpoint Research, το οποίο αναφέρει ότι με βάση τα πρώτα αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2023, οι πωλήσεις των smartphone που κοστίζουν περισσότερο από 600 δολάρια είδαν αύξηση το 2023 κατά 6%. Οι αναλυτές είπαν ότι το 24% όλων των smartphone ανήκει πλέον στην premium κατηγορία.

Όπως μαθαίνουμε από το GSMarena και σύμφωνα με τον αναλυτή, Varun Mishra, οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για μία συσκευή πιο υψηλής ποιότητας που θα μπορούν να την κρατήσουν για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Όπως ίσως θα φαντάζεστε, η Apple παραμένει στην κορυφή της αγοράς σε αυτή την κατηγορία με 4 φορές περισσότερες πωλήσεις από την δεύτερη εταιρία, η οποία είναι η Samsung. Επίσης σημαντικό κομμάτι της «πίτας» έχει και η Huawei με τη σειρά Mate 60 στην Κίνα.

Η ανάπτυξη της premium αγοράς των smartphones οφείλεται περισσότερο στις πωλήσεις στην Κίνα, στην Δυτική Ευρώπη στην Ινδία και σε άλλες μεγάλες αγορές. Η Counterpoint Research είπε επίσης ότι η Κίνα, η Ινδία και η Λατινική Αμερική θα δουν κατά πάσα πιθανότητα νέο ρεκόρ στις πωλήσεις των premium smartphones, με την δεύτερη να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως.