Η Huawei ανακάμπτει μετά τις κυρώσεις των Αμερικανών

Οι δηλώσεις του Προέδρου
29 Δεκεμβρίου 2023 09:24
Η Huawei ανακάμπτει μετά τις κυρώσεις των Αμερικανών

Ο κινεζικός κολοσσός τεχνολογίας, Huawei, φαίνεται πως ανακάμπτει από τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ από το 2019, αφού οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση εσόδων κατά 9% μέσα στο 2023 σε σχέση με πέρυσι. Από τα 642.3 δισεκατομμύρια γουάν του 2022, η Huawei αναμένεται να καταγράψει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 700 δισεκατομμύρια γουάν φέτος, σύμφωνα με σχόλια του Προέδρου της εταιρίας, Ken Hu.

Ευχαριστούμε τους συνεταίρους μας σε όλη την αλυσίδα που μας συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και κάθε μέλος της ομάδας της Huawei που αγωνίστηκαν και δεν τα παράτησαν ποτέ. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα. Και τώρα επανερχόμαστε στην ανάπτυξη.

Ο Hu αναφέρθηκε και στο τμήμα συσκευών της Huawei, το οποίο περιλαμβάνει και τα smartphones, λέγοντας πως οι επιδόσεις του ήταν καλύτερες από αυτές που αναμενόταν.

Σε μία ξαφνική κίνηση τον Αύγουστο, η Huawei αποκάλυψε της σειρά Mate 60 η οποία διαθέτει ένα άγνωστο chip κινεζικής κατασκευής. Η κυκλοφορία του τηλεφώνου στην Κίνα θεωρείται ως η επιστροφή της εταιρίας στην αγορά των high-end smartphones, μετά από χρόνια δυσκολιών υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Οι αποστολές τηλεφώνων της Huawei σημείωσαν άνοδο 83% τον Οκτώβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οδηγώντας τη συνολική ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς smartphone κατά 11% για την ίδια περίοδο.

Το τμήμα συσκευών πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή του για την ανάπτυξη των καλύτερων στην κατηγορία τους προϊόντων και να αναπτύξει ένα high-end brand με ανθρώπινο άγγιγμα. Οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες παραμένουν, ενώ οι τεχνολογικοί περιορισμοί και τα σύνορα στο εμπόριο συνεχίζουν να έχουν επιπτώσεις στον κόσμο.