Μηχανικός της Tesla δέχθηκε αναπάντεχα επίθεση από ρομπότ

Ένα ατυχές και ανησυχητικό συμβάν εκτυλίχθηκε στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Τέξας
28 Δεκεμβρίου 2023 01:23
Μηχανικός της Tesla δέχθηκε αναπάντεχα επίθεση από ρομπότ

Ένα ατυχές και ανησυχητικό συμβάν εκτυλίχθηκε στο εργοστάσιο της Tesla στο Austin του Τέξας καθώς ένας μηχανικός δέχθηκε αναπάντεχα επίθεση από ρομπότ της εταιρίας, την ώρα που το προγραμμάτιζε. 

Το ρεπορτάζ φέρνει στο φως η Daily Mail, η οποία επικαλείται μια αναφορά τραυματισμού εντός της Tesla, η οποία κατατέθηκε το 2021 στην κομητεία Τράβις και στις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, δύο συνάδελφοι του άτυχου μηχανικού έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στο θέαμα του ρομπότ που άρχισε να επιτίθεται στον μηχανικό της Tesla

Το εν λόγω ρομπότ συναρμολόγησης είχε σχεδιαστεί να αρπάζει και να μεταφέρει εξαρτήματα αυτοκινήτων και την ώρα που ο άτυχος μηχανικός το προγραμμάτιζε, το ρομπότ τον έριξε κάτω και τον καθήλωσε, βυθίζοντας μετά τα μεταλλικά του άκρα στην πλάτη και τα χέρια του εργαζομένου. Τον τραυμάτισε σε τέτοιο βαθμό που του προκάλεσε μια "ανοιχτή πληγή", αφήνοντας ίχνη αίματος παντού τριγύρω.

Τελικά, ο μηχανικός μπόρεσε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του ρομπότ καθώς ένας συνάδελφός του πάτησε το κουμπί "stop" για τέτοιες έκτακτες ανάγκες. Βέβαια, η εν λόγω έκθεση για το περιστατικό αυτό σημειώνει ότι ο εργαζόμενος δεν χρειάστηκε να πάρει άδεια από την εργασία για να αναρρώσει

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους το Gigafactory της Tesla στο Τέξας ισχυρίζεται ότι συνομίλησε με εργαζομένους και συμπέρανε ότι ο πραγματικός αριθμός των τραυματισμών από τέτοια μηχανικά λάθη δεν αναφέρεται. 

Το περιστατικό αυτό αν και μεμονωμένο έρχεται να υπενθυμίσει πως τα αυτοματοποιημένα ρομπότ θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ευρέως σε χώρους εργασίας δίπλα σε ανθρώπους και όχι απομονωμένα.