Έχετε υπολογιστή με AM5 επεξεργαστή; Η AMD έχει καλά νέα!

Θα συνεχίζει να υποστηρίζει την πλατφόρμα για όσο περισσότερο γίνεται
21 Δεκεμβρίου 2023 13:17
Έχετε υπολογιστή με AM5 επεξεργαστή; Η AMD έχει καλά νέα!

Σε περίπτωση που έχετε υπολογιστή με AM5 επεξεργαστή και επομένως και AM5 μητρική, η AMD έχει μερικά καλά νέα για εσάς. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα συνεχίζει να υποστηρίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2025 ως η βασική της AMD. Αυτό σημαίνει πως το σύστημά σας θα μπορεί να αναβαθμιστεί εύκολα στο μέλλον με νέο ισχυρότερο επεξεργαστή, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τα πάντα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο μέσο OverclockersUK, ο ‘Vice President & GM of the Client Channel Business’ της AMD, David Mcafee, επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευση της AMD να υποστηρίξει την AM5 πλατφόρμα τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω:

Υπάρχει κάποια αλλαγή σχετικά με την υποστήριξη του AM5 socket ή ισχύει ακόμα η αρχική δήλωση της AMD για συνέχιση της υποστήριξης μέχρι το 2025;

Εξακολουθεί να ισχύει! Νομίζω ότι σίγουρα αναγνωρίσαμε ότι η μακροζωία των AM4 πλατφορμών ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οδήγησαν στην επιτυχία των Ryzen. Επομένως, καθώς σκεφτόμαστε το μέλλον, το 2025 και μετά, η απόφαση για τη μετάβαση σε ένα socket επόμενης γενιάς είναι μια που θα μελετηθεί πραγματικά πολύ προσεκτικά.

Γνωρίζουμε το αντίκτυπο που έχει η μετάβαση σε ένα νέο socket και θέλουμε να παραμείνουμε στην AM5 πλατφόρμα για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούμε. Είμαστε προσηλωμένοι στο 2025 και μετά και θα δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η υπόσχεση για τα επόμενα χρόνια.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, η AM5 πλατφόρμα είχε κάνει το ντεμπούτο της τον προηγούμενο χρόνο και υποστηρίζει τους νεότερους και ισχυρότερους Ryzen επεξεργαστές της Zen 4 αρχιτεκτονικής, τα Ryzen 7000 μοντέλα, καθώς και τις 3D V-Cache εκδοχές τους. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης και όλες τις τεχνολογίες αιχμής, όπως οι DDR5 μνήμες, καθώς και τα PCIe Gen5 περιφερειακά, όπως τους αστραπιαία γρήγορους NVMe SSDs, σημείο στο οποίο υστερούν οι εναλλακτικές της Intel.

Tags: