Το YouTube κάνει ευκολότερη από ποτέ τη δημιουργία Shorts

Προσφέροντας περισσότερες επιλογές
20 Δεκεμβρίου 2023 17:31
Το YouTube κάνει ευκολότερη από ποτέ τη δημιουργία Shorts

Το YouTube ανακοίνωσε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, με στόχο να επιτρέπει στους δημιουργούς να μετατρέπουν ευκολότερα τα βίντεό τους σε YouTube Shorts. Συγκεκριμένα, η επίσημη εφαρμογή του YouTube ενημερώθηκε με νέα εργαλεία, για να μπορούν οι δημιουργοί να αποκόπτουν με διάφορους τρόπους τμήματα από βίντεο τους και να τα ενσωματώνουν απευθείας σε Shorts.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές αυτής της ενημέρωσης είναι η δυνατότητα ρύθμισης του layout, του ζουμ και της περικοπής του βίντεο που μετατρέπεται σε Short. Υπάρχουν πλέον περισσότερες επιλογές για τον διαχωρισμό της οθόνης, οι οποίες βοηθάνε στη διατήρηση των βασικών στοιχείων των οριζόντιων βίντεο μεγάλης διάρκειας.

Οι δημιουργοί μπορούν να επιλέξουν έως και 60 δευτερόλεπτα περιεχομένου από τα βίντεό τους για μετατροπή. Εάν το επιλεγμένο μέρος είναι μικρότερο από 60 δευτερόλεπτα, έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν επιπλέον υλικό με την κάμερα της συσκευής τους ή να ενώσουν άλλα τραβηγμένα βίντεο που έχουν στη συσκευή τους. Τα Shorts που δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο θα παραπέμπουν επίσης στο αρχικό βίντεο, επιτρέποντας στους δημιουργούς να χρησιμοποιήσουν το Short ως εργαλείο προώθησης για να προσελκύσουν επισκεψιμότητα στο πλήρους διάρκειας περιεχόμενό τους.

Η διάθεση των νέων λειτουργιών έχει πλέον ξεκινήσει σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο για την iOS όσο και για την Android έκδοση του YouTube.