Γονέας YouTuber δήλωσε ένοχη για κακοποίηση των παιδιών της

Σώθηκαν τα παιδιά
19 Δεκεμβρίου 2023 11:02
Γονέας YouTuber δήλωσε ένοχη για κακοποίηση των παιδιών της

Η Ruby Franke από την Utah των ΗΠΑ έγινε διάσημη στο YouTube το 2015 με δύο εκατομμύρια συνδρομητές, μέσω του καναλιού της 8 Passengers, όπου συζητούσε την ανατροφή των έξι παιδιών της. Καθώς η φήμη της μεγάλωνε, αντιμετώπισε κριτική από τους θεατές για την αυστηρότητά της. Αμύνθηκε λέγοντας πως η στέρηση γευμάτων ήταν ένα πειθαρχικό μέτρο, ενώ ανάγκασε το γιο της να κοιμάται σε ένα πουφ για μήνες ως τιμωρία.

Το “πρότυπο” της μάνας κατέρρευσε τον Αύγουστο, όταν ο υποσιτισμένος γιος δραπέτευσε από το σπίτι και ζήτησε νερό και τροφή από ένα γείτονα. Η αστυνομία συνέλαβε την Franke και τη συνεταίρο της Jodi Hildebrandt, με κατηγορίες κακοποίησης παιδιών. Ο 12χρονος γιος είπε στην αστυνομία πως η Hildebrandt τον είχε δέσει με σκοινί από αστραγάλους και καρπούς, πριν καταφέρει να αποδράσει. Η μία κόρη της Franke οδηγήθηκε στο νοσοκομείο λόγω υποσιτισμού, ενώ συνολικά τέσσερα παιδιά της τέθηκαν υπό την επίβλεψη του κράτους.

Η Franke δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες και στρέφεται εναντίον της Hildebrandt, την οποία κατηγορεί πως την παραπλάνησε.

Μέσα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η κα. Hildebrandt συστηματικά απομόνωσε την Ruby Franke από την ευρύτερη οικογένειά της, τα μεγαλύτερα παιδιά της και το σύζυγό της, Kevin Franke. Αυτή η παρατεταμένη απομόνωση είχε ως αποτέλεσμα για την Franke τη δημιουργία μίας διαστρεβλωμένης αίσθησης ηθικής. – Δικηγόρος Franke

Η ποινή της Franke αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, 20 Δεκεμβρίου.

Tags: