Σε τεντωμένο σχοινί ξανά η Sony

Τελευταία ευκαιρία τα Xperia Z5
09 Οκτωβρίου 2015 06:29
Σε τεντωμένο σχοινί ξανά η Sony

Η Sony παλεύει εδώ και χρόνια να διατηρήσει επικερδές το mobile τμήμα της, με φήμες περί πώλησής του να διαψεύδονται από τον Kazuo Hirai. Αυτή την εβδομάδα όμως η στάση του άλλαξε, καθώς δήλωσε στο Reuters πως αν το mobile τμήμα δεν είναι επικερδές μέχρι το τέλος του 2016, η Sony μπορεί να σκεφτεί μερικές “εναλλακτικές”. Είναι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει, αλλά θα αναλάβει δράση αν δεν τα καταφέρει, χωρίς να αποκαλύπτει συγκεκριμένα σενάρια.

Η Sony πούλησε το PC κομμάτι της στην Japanese Industrial Partners πέρυσι για άγνωστο ποσό και από τότε η JIP έχει κυκλοφορήσει αρκετά προϊόντα Vaio αποκλειστικά στην Ιαπωνία, μεταξύ των οποίων και ένα smartphone. Υπό την καθοδήγηση του Hirai, η Sony έχει διαπρέψει σε άλλους τομείς, καθώς έχει γίνει ηγέτης σε image sensors, το PS4 ήταν μια τεράστια επιτυχία, ενώ και άλλοι τομείς ηλεκτρονικών έχουν αξιόλογες αποδόσεις.

Η παραγωγή νέων smartphones κάθε έξι μήνες συνεχίζει να είναι μια οικονομική αιμορραγία για τη Sony και έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στην επιτυχία της σειράς Xperia Z5. Στην πατρίδα της, την Ιαπωνία, έχει δει πτώση μεριδίου στην αγορά κατά 15%, τη στιγμή που η Apple βλέπει άνοδο 50%. Στις ΗΠΑ κατέχει το 1% της αγοράς και βρίσκεται στο επίπεδο των BlackBerry και HTC.