Το Twitch κάνει αλλαγές για το γυμνό περιεχόμενο μετά το συμβάν που έγινε viral

Αλλάζοντας δύο φορές απανωτά τους κανόνες
16 Δεκεμβρίου 2023 15:11
Το Twitch κάνει αλλαγές για το γυμνό περιεχόμενο μετά το συμβάν που έγινε viral

Πρώτο θέμα συζήτησης έχουν γίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι κανόνες περιεχόμενου του Twitch, μετά από τη δημιουργό περιεχομένου ‘Morgpie’ που έκανε ban η πλατφόρμα επειδή έμοιαζε σα να κάνει streams χωρίς να φορά ρούχα, τουλάχιστον από τη μέση και πάνω.

Ιστορικά, το Twitch έχει κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά παρόμοια περιστατικά, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα να είναι το ban της 'Indiefoxx' μετά την προβολή γυμνού στο stream της, σε ένα συμβάν που η ίδια ισχυρίζεται πως ήταν ελάττωμα του ρούχου της. Στην αντίπερα όχθη, η πλατφόρμα έχει δεχθεί αυστηρή κριτική που επέτρεψε στην 'Pokimane' να προβάλει έστω και καταλάθος μια δημοφιλής ιστοσελίδα με ακατάλληλο περιεχόμενο στο stream της, απλά κάνοντάς της μια παρατήρηση.

Παραδόξως, λοιπόν, μετά και το νέο συμβάν, το Twitch αποφάσισε να αλλάξει εντελώς τους κανόνες του, εν μέρει κάνοντας πιο ελαστικές κάποιες πτυχές τους. Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε πως πλέον η πλατφόρμα θα επιτρέπει την "εσκεμμένη ανάδειξη του στήθους, των γλουτών ή της πυελικής περιοχής" εάν το live stream έχει ειδικό tag ταξινόμησης περιεχομένου για να προειδοποιεί τους χρήστες. Ομοίως, το Twitch ξεκίνησε να επιτρέπει το καλλιτεχνικό γυμνό σε ζωγραφιές, κινούμενα σχέδια και άλλα. Η απόφαση αυτή γύρισε όμως boomerang, αφού αμέσως το άσεμνο περιεχόμενο αυξήθηκε κατακόρυφα, με πολλούς να ερμηνεύουν διαφορετικά τους πιο ελαστικούς κανόνες.

Μέσα σε λίγες ώρες, λοιπόν, το Twitch άλλαξε ξανά στάση, απαγορεύοντας εν τέλει καθολικά το γυμνό είτε είναι καλλιτεχνικό είτε όχι.

Η νέα τελική ανακοίνωσή του σχετικά με το θέμα τονίζει:

Την Τετάρτη, ενημερώσαμε την πολιτική μας για το σεξουαλικό περιεχόμενο. Ο πρωταρχικός μας στόχος για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών ήταν να καταστήσουμε τις οδηγίες μας ευκολότερα κατανοητές και εφαρμόσιμες.

Μέρος αυτής της ενημέρωσης περιλάμβανε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το πλασματικό γυμνό. Για χρόνια, μέσω του UserVoice προγράμματος και σε συζητήσεις, ακούγαμε από καλλιτέχνες ότι οι πολιτικές μας για το περιεχόμενο ήταν περιοριστικές. Κάνοντας αυτή την αλλαγή, προσπαθούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτά τα αιτήματα και να επιτρέψουμε στην ακμάζουσα κοινότητα καλλιτεχνών στο Twitch να χρησιμοποιεί την ανθρώπινη μορφή στην τέχνη της.

Κατ' αρχάς, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ορισμένοι streamers, ως απάντηση σε αυτή την αλλαγή, δημιούργησαν περιεχόμενο που παραβίαζε τη νέα μας πολιτική. Δουλέψαμε γρήγορα για να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο και να περιορίσουμε αυτά τα κανάλια.

Ωστόσο, υπήρχε επίσης πολύ νέο περιεχόμενο που επιτρεπόταν σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου που δημιουργήθηκε αντιμετώπισε την ανησυχία της κοινότητας. Αυτές τις ανησυχίες συμμεριζόμαστε και εμείς. Μετά από σκέψη, αποφασίσαμε ότι το παρακάναμε με αυτή την αλλαγή. Οι ψηφιακές απεικονίσεις γυμνού παρουσιάζουν μια μοναδική πρόκληση - η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων και μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ψηφιακής τέχνης και φωτογραφίας.

Έτσι, από σήμερα, ανακαλούμε τις αλλαγές στις καλλιτεχνικές γυμνές απεικονίσεις. Στο εξής, οι απεικονίσεις πραγματικού ή φανταστικού γυμνού δεν θα επιτρέπονται στο Twitch, ανεξάρτητα από το μέσο. Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει για τα παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως ώριμα. Μπορείτε να βρείτε τα πρότυπα για το γυμνό και το σεξουαλικό περιεχόμενο στα Emote Guidelines. Δεν κάνουμε άλλες αλλαγές στην ενημερωμένη Πολιτική σεξουαλικού περιεχομένου.

Μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση πατώντας εδώ.

Tags: